Veluwse Fietsdag op 6 augustus zonnig en droog

Voor het achtste jaar op rij vindt op dinsdag 6 augustus de Veluwse Fietsdag plaats. Bij de deelnemende VVV-vestigingen is voor € 3,75 een route verkrijgbaar. Daarbij is het mogelijk deel te nemen aan speciale activiteiten die ondernemers langs de route organiseren en na afloop is er voor iedereen een aandenken.

veluwse-fietsdag

Goede weersverwachting

De weersverwachting voor dinsdag 6 augustus laat op de Veluwe veel zon en een temperatuur van circa 29 graden zien. De wind is zwak (windkracht 2). De VVV’s maken zich op met daardoor op voor een gezellige dag met activiteiten in de zon en in de schaduw.

Zoals ieder jaar zijn voor de Veluwse Fietsdag nieuwe routes uitgezet. Daarbij ontvangen de deelnemers een aantal kortingscoupons voor consumpties en om deel te nemen aan speciale activiteiten die ondernemers langs de route organiseren. De routes van de Veluwse fietsdag zijn na afloop als gewone fietsroute te koop bij de Veluwse VVV-winkels.

De deelnemende VVV’s zijn: Ede, Eerbeek, Elburg, Elspeet, Epe, Ermelo, Garderen, Heerde, Hoenderloo, Nunspeet, Putten, Rheden, Twello en Vierhouten.

Iedere VVV komt met eigen, lokale activiteiten rond de Veluwse fietsdag. De Veluwse Fietsdag heeft dit jaar als thema ‘ontdek de Veluwe’. De Veluwe is namelijk in ieder jaargetijde bijzonder en een bezoekje waard. Dit vormt de rode draad in de routes en activiteiten op deze Veluwse Fietsdag.
De lengte van de fietsroutes ligt tussen de 30 en 45 kilometer. Starten is mogelijk vanaf 9.30 uur. Het aandenken kan tot 16.00 uur worden opgehaald bij de VVV-vestiging waar gestart is.

Voor informatie over de route en activiteiten kunnen de deelnemers terecht bij de VVV waar zij willen starten. Meer informatie is ook te vinden op www.develuwe.nl

Comments are closed.