Indonesië onverminderd populair

Nieuwe bestemmingen, nieuwe vliegvelden en meer vluchten maken het voor toeristen nog makkelijker om te reizen naar Indonesië. Het eilandenrijk is onverminderd populair. Het vakantieland is organisator van de Miss World Contest en ook Barack Obama heeft een bezoek gepland aan het eiland van de goden, Bali. Verwacht wordt dat Indonesië 8,6 miljoen bezoekers verwelkomt in 2013.
indonesie-mand-hoofd

Indonesië verwacht 8,6 miljoen bezoekers in 2013

Jaarlijks brengen 160.000 Nederlanders een bezoek aan de Indonesische archipel. Het Hindoeïstische Bali is verreweg het populairst, gevolgd door het culturele Java en natuurrijke Sumatra. In de eerste 5 maanden van 2013 is het aantal toeristen dat Indonesië bezoekt met 5,79% gestegen. Volgens Mari Elke Pangestu, Minister voor Toerisme en Creatieve Economie, ligt Indonesië op schema ondanks de wereldwijde economische onzekerheden. De groei is voornamelijk afkomstig uit landen als Singapore, Maleisië, Australië, Japan en China.

Nieuwe vliegvelden en meer vluchten

Sumatra heeft een nieuw vliegveld in Medan. Het nieuwe Kuala Nama International Airport is in gebruik sinds juni 2013 en vervangt het huidige Polonia International Airport. Ook Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java, maakt plannen voor een nieuw vliegveld. Het nieuwe Kulongprogo Airport in Yogyakarta kan 30 miljoen bezoekers per jaar ontvangen en is klaar voor gebruik in 2016. De uitbreiding van de luchthaven in Denpasar (Bali) is bijna klaar. Tot slot is de infrastructuur rondom de Balinese luchthaven aanzienlijk verbetert.

Nieuwe bestemmingen

Indonesië heeft gekozen voor een nieuwe strategie, waarbij de focus niet alleen op Bali ligt. Zo is er meer aandacht voor het spectaculaire vulkaanlandschap in het Nationale Park Bromo Tengger Semeru (Java), de onderwaterwereld van Wakatobi (Zuid-Sulawesi), de traditionele Toraja (Zuid-Sulawesi), Sanur (Bali) en het Nationale Park Komodo (Flores). Garuda Indonesia vliegt naar maar liefst 28 bestemmingen in Indonesië. Singapore Airlines en dochtermaatschappij Silk Air hebben onlangs de bestemmingen Semarang (Java) en Makassar (Sulawesi) toegevoegd en vliegen nu naar 13 bestemmingen in Indonesië.

Indonesië trekt zakelijke reizigers

Naast een groei van het aantal toeristen trekt Indonesië veel zakelijk verkeer aan. Zo wordt begin oktober de APEC conferentie in Bali georganiseerd. Wereldleiders uit 23 landen komen naar deze internationale conferentie en brengen een bezoek aan het eiland van de goden. Daarnaast organiseert Indonesië in september de Miss World Contest en de 9de editie van de World Trade Organization Conferentie.

Vind voordelige vluchten naar Indonesië met Skyscanner

Comments are closed.