Den Haag populairste last-minute bestemming Nederland

Den Haag heeft als enige stad in Nederland de combinatie stad en strand te bieden en dat maakt de stad tot een geliefde en veelzijdige bestemming in eigen land. Dit blijkt onder meer uit recente boekingscijfers van Hotelspecials.nl waar Den Haag als Nederlandse stad op nummer 1 staat. Hetzelfde geldt voor weekendjeweg.nl, ook hier prijkt Den Haag op nummer 1 onder de stedentrippers. Een bezoek aan Den Haag betekent vakantie vieren in de stad én op het strand: kortom het beste van twee werelden. Een rit met de tram brengt je al binnen 10 minuten van hartje historische binnenstad naar het uitgestrekte strand.
Netherlands, Den Haag, Scheveningen.

Variatie

Een bezoek aan Den Haag staat bol van variatie. Zo hangen de alom bekende Hollandse meesters gewoon gezellig naast een moderne Mondriaan. Is verse vis uit de haven zo op je bord net zo vanzelfsprekend als Indonesisch eten en de Indonesische roots proeven in de binnenstad. Heb je naast naaldhakken voor sophisticated shoppen in sfeervolle straatjes ook slippers in je tas voor op het strand. En borrel je in het hoogste restaurant van Nederland op 132 meter hoogte met panoramisch uitzicht, of loop je leden van de regering of het Koninklijk huis tegen het lijf op de terrassen rondom het Binnenhof.

Vakantietips voor de zomermaanden

Summertime Festival 26 – 28 juli

Tijdens het Summertime Festival is het drie dagen lang met een glas in je hand genieten van akoestische muziek op de Grote Markt. Het plein wordt omgetoverd tot een klein festivalparkje met carrouselpodium.

Den Haag Sculptuur – hele zomer

De hele zomer is het Lange Voorhout weer het decor van Den Haag Sculptuur met de tentoonstelling Russia XXL. Tot en met oktober presenteert museum Beelden aan Zee een rijke verscheidenheid aan objecten, installaties en andere ruimtelijk werk uit Rusland. Op het Lange Voorhout staat monumentaal werk.

Huygens Tentoonstelling – t/m 28 augustus

Terug naar de tijden van de Gouden eeuw, de tijden van de gebroeders Huygens: een tentoonstelling in de Grote Kerk, inclusief replica van de Oranjezaal van Huis ten Bosch.

Beach Stadium – hele zomer

Een heus stadion midden op het strand van Scheveningen, hier worden de hele zomer topprestaties geleverd tijdens Euro Beach Soccer League, NK Beach Tennis en het NK Beach Volleyball.

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen – augustus

Dit jaar staan maar liefst twee weekenden in het teken van het Internationaal Vuurwerkfestival:
16 & 17 en 23 & 24 augustus.

Koninklijke shoppingroute

Van een Koninklijke kroket tot de plek waar de Koninklijke familie haar bloemen haalt. Een vorstelijke high tea of shoppen in het luxueuze warenhuis Maison de Bonneterie. Met de Koninklijke shoppingroute ontdek je al winkelend de leukste plekjes van de binnenstad.

Gouden Koetsjes

Om maar even in het thema te blijven. De hele zomer rijden Gouden Koetsjes door de stad van Koning Willem en Koningin Maxima. Met hele gezin krijg je stapvoets het Den Haag van weleer te zien. Te boeken via VVV Den Haag.

Koffie en fietsen

Voor de beste koffie moet je naar…..Den Haag! Hier is op het Noordeinde de beste koffietent van Nederland te vinden; Lola Bikes & Coffee. Niet alleen proef je de passie van de barista in de koffie, het decor is op zijn minst bijzonder te noemen. Bijzondere fietsen all-over. Ook te koop trouwens.

Het betere slenterwerk

In Den Haag moet je eigenlijk in een versnelling lager. Lekker slenteren, langs de nieuwe boulevard van Scheveningen bijvoorbeeld. In de binnenstad word je getrakteerd op gratis openlucht tentoonstellingen langs de Hofvijver (Mauritshuis en Shell) of langs het Lange Voorhout waar verschillende immense Russische kunstwerken staan. (Den Haag Sculptuur).

Antiekmarkt onder eeuwenoude lindebomen

Op donderdagen is het heerlijk kijken en kopen op de antiekmarkt. Franse taferelen onder de eeuwenoude lindebomen van het Lange Voorhout, een pop-up Franse bistro voor een ‘ bon café’ en de meest leuke of gekke snuisterijen.

Gezinspret

Den Haag kent verschillende attractieparken, voor ieder wat wils: Drievliet, Madurodam, SEA LIFE of Duinrell. Voor dolle pret met de kinderen is Den Haag ook het juiste adres.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag

Comments are closed.