Schone Stranden campagne in Betagne

In samenwerking met het Franse dagblad Le Telegramme houdt de regio Bretagne deze zomer een actie op de Bretonse stranden omwille van het milieu. Telegramme-bezorgers stappen, gekleed in organische I-Love-Bretagne t-shirts, de stranden op om speciale duurzame strand-asbakjes uit te delen. Met de actie wil de regio de strandbezoekers bewust maken van hun aandeel in het beschermen van het ecosysteem door verantwoord met hun afval om te gaan.

Bretagne, Frankrijk

Bretagne, Frankrijk

Aspakjes

Een beter woord voor deze asbakjes zou «aspakjes» zijn; ze hebben immers dezelfde vorm als een normaal sigarettenpakje. Het aspakje is gemaakt van karton dat voorkomt uit duurzaam onderhouden bossen en is geschikt voor hergebruik. Het pakje kan over een sigarettenpakje geschoven worden en is uiteraard ook op andere plaatsen dan op het strand te gebruiken. Het is voor de roker niet nodig de sigaret te doven, want door de sigaret in het aspakje te doen en het pakje te sluiten dooft de sigaret binnen enkele seconden vanzelf wegens gebrek aan zuurstof.

Het aspakje wordt in cadeauvorm uitgedeeld, samen met een exemplaar van Le Telegramme en l’Ethik en j’Oie; een ganzenbordspel over het beschermen van het ecosysteem.

Sigaretten en de natuur

Wereldwijd worden elke dag 12 miljard sigarettenfilters in de natuur achtergelaten, die onder andere in de magen van vissen en vogels terechtkomen. Elk filter bestaat uit bijna 4000 verschillende giftige stoffen en kan 500 liter water vervuilen. Het duurt ongeveer twee jaar voordat een filter door de natuur wordt afgebroken. Kijk voor meer informatie op: www.duurzaam-bretagne-vakantie.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bretagne

 

Reviews lezen over Bretagne

Meer informatie over Bretagne vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bretagne. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Bretagne met Skyscanner

Kaart van Bretagne

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.