Reizen naar Egypte ontraden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Egypte, met uitzondering van vakantiebestemmingen aan de Golf van Akkaba en de Rode Zee. Aanleiding is de verslechterende veiligheidssituatie in het land. Dit is vanmiddag op het departement besloten, na spoedoverleg met ambassadeur Gerard Steeghs. Aanleiding is onder meer het geweld in Caïro vanochtend waarbij tientallen doden zijn gevallen.

Extra waakzaamheid betrachten in Egypte

Ambassadeur Gerard Steeghs:

Nederlanders wordt geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is. Als zij ervoor kiezen in Egypte te blijven, is het advies om een laag profiel aan te houden, extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen. Bezoekers aan de hotelresorts aan de Golf van Akkaba en de Rode Zee wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Egypte

 

Reviews lezen over Egypte

Meer informatie over Egypte vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Egypte. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Egypte

Comments are closed.