Drukkerijmuseum: Tussen Meppel en Shenyang

De Chinese kunstenaar Zhao Yanzhong en de Meppeler kunstenares Dineke Kraaijeveld tonen grafisch werk in verschillende technieken. Vanaf vrijdag 5 juli t/m zaterdag 28 september toont het Drukkerijmuseum Meppel de expositie “Tussen Meppel en Shenyang”.

Ets van Zhao

Ets van Zhao Yanzhong

Over de kunstenaars

Zhao Yanzhong is een Manchu Chinees uit het noordoosten van China, waar hij afstudeerde aan de Luxun Akademie in Shenyang; daarna werd hij lid van de Bond van Chinese kunstenaars. Vanaf 2003 is hij als docent grafiek verbonden aan dezelfde Akademie. Zijn werk is niet gebaseerd op het echte leven, hij haalt de ideeën voor zijn werk uit zowel de oude als moderne Chinese filosofie. De vaak abstracte ideeën worden echter op een bijzonder realistische manier uitgewerkt. De door hem meest gebruikte techniek is etsen; zijn werken zijn derhalve te rangschikken onder de noemer “diepdruk”.

Meerkleurenlino van Dineke

Meerkleurenlino van Dineke Kraaijeveld

Dineke Kraaijeveld woont en werkt sinds enige jaren in Meppel. Behalve met schilderen houdt zij zich ook bezig met het maken van meerkleuren linoleumsneden. Hiervoor maakt zij regelmatig gebruik van de persen in het Drukkerijmuseum. De werken van Dineke zijn expressief gesneden en vaak in verschillende meerkleuren varianten afgedrukt. Zij maakt haar werken met de “reductietechniek” wat inhoud dat de meerkleurendruk uit één plaat gesneden wordt. Linoleumsnede is een vorm van hoogdruk.

Juist door de grote verschillen in techniek en werkwijze laten de twee kunstenaars een boeiende expositie op het gebied van grafische kunstbeoefening zien.

Drukkerijmuseum Meppel

Kleine Oever 11 | 7941 BK Meppel | 0522 242565
Expositie “Tussen Meppel en Shenyang”
Grafisch werk van Zhao Yanzhong en Dineke Kraaijeveld
dinsdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur
Toegang expositie gratis

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Meppel

 

Reviews lezen over Meppel

Meer informatie over Meppel vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Meppel. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Drukkerijmuseum, Meppel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.