Curaçao verrast met Papiamentu Post-its

Vandaag verrast het verkeersbureau van Curaçao (Curaçao Toeristen Bureau Europa) in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda met een snelcursus Papiamentu. In deze steden zijn grote Post-its met daarop een Papiamentu woord en Nederlandse vertaling geplakt op voorwerpen die in iedere straat te vinden zijn. Honderden lantaarnpalen, deuren, fietsen, kunstwerken, hekken en bankjes zijn verfraaid met een kleurige Post-it. Via de XL Post-its worden Nederlanders uitgenodigd om vakantie op Curaçao te vieren en zo nog meer Papiamentu woordjes te leren.

Acteur Raymi Sambo (bekend van o.a. Spangas, Allstars) die geboren is op Curaçao, gaf vanochtend in Amsterdam Oud-Zuid het startschot voor de actie. Alles wat schattig of lief te noemen is kreeg van hem een Post-it met ‘dushi’ opgeplakt. Dushi is wellicht het meest bekende en gebruikte Papiamentu woord onder Nederlanders en maakt zelfs kans om opgenomen te worden in de nieuwe editie van het Groene Boekje in 2015. De pastelkleurige Papiamentu Post-its verwijzen ook naar de kenmerkende gekleurde huizen van hoofdstad Willemstad.

verkeersbureau-curacao-post-it-papiamentu-curacao

Edward Suares, Directeur van het Curaçao Toeristen Bureau Europa:

Curaçao is een bestemming die je voor altijd in je hart sluit. Curaçao is een heerlijk zon, zee en strandbestemming, maar het eiland leent zich er ook uitstekend voor om zelf onze mensen, onze taal, onze levensstijl, onze muziek en ons eten te ontdekken. De meeste Curaçaoënaren spreken Nederlands, maar vinden het ontzettend leuk als toeristen een paar woordjes Piapamentu kennen. Je leert elkaar tenslotte nog beter kennen, als je elkaars taal spreekt!

I Am Curaçao

De Post-its roepen op om het platform OntdekJouwCuracao.nl te bezoeken. Via dit platform maken consumenten kennis met het Curaçao van mensen die een bijzonder en warm gevoel met het Caribische eiland delen. Zo deelt bekende Curaçaose GTST-acteur Everon Jackson Hooi hier onder het motto “I Am Curaçao” de verborgen juweeltjes van zijn eiland. De consument kan op OntdekJouwCuracao.nl nog veel meer geheimen van Curaçao ontdekken. Letterlijk ontdekt men hier zijn eigen Curaçao, gepresenteerd als persoonlijke ansichtkaart met prachtige foto’s. Deze ansichtkaart kan op verschillende manieren gedeeld worden met vrienden en bekenden. En wie geluk heeft wint met de persoonlijke ansichtkaart bovendien een droomreis naar Curaçao.

Over Curaçao

Curaçao is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor Nederlanders. Naast zon, zee en strand en de verscheidenheid aan activiteiten, natuur en de kleurrijke bevolking, is het ook de Nederlandse taal die het eiland in de Caribische zee zo populair maakt. Het eiland is een van de topbestemmingen buiten Europa en er wordt dan ook veel georganiseerd op Curaçao. Zoals het populaire Curaçao North Sea Jazz Festival, de Fashion Week Curaçao en het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Ook valt Curaçao op door de geplande ruimtetrips van het Space Expedition Curaçao vanaf 2014.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Curaçao

 

Reviews lezen over Curaçao

Meer informatie over Curaçao vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Curaçao. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Curaçao met Skyscanner

Kaart van Curaçao

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.