TENT: Laatste week Rotterdam 2040

Rotterdam 2040, de langverwachte nieuwe film van kunstenaar Gyz La Rivière is nog tot en met zondag 16 juni in TENT te zien. De film beleefde op donderdag 16 mei haar première in Theater Maas (het voormalige Lantaren/Venster). “Je kan niet vooruit zonder achterom te kijken” is het uitgangspunt van La Rivière’s 95 minuten durende film. In een energieke mengeling van feiten, fictie en futurisme schetst Gyz La Rivière hoogte- en dieptepunten in de ontwikkeling van de stad Rotterdam.

Rotterdam 2040

Still uit Rotterdam 2040 – Gyz La Rivière – 2013

Over Rotterdam 2040

Rotterdam 2040 is geen feitelijke documentaire, maar een film waarin La Rivière zijn persoonlijke visie presenteert op de ontwikkeling van Rotterdam tot het jaar 2040, 100 jaar na het bombardement en het 700-jarige bestaan van Rotterdam. Zo pleit hij voor een explosieve groei van bewoners in Rotterdam, toont hij aan dat grote delen van Rotterdam niet zijn verwoest door het bombardement maar door onze eigen handen, en neemt hij oude utopische ideeën over de stad Rotterdam onder de loep. Met archiefmateriaal, nieuw beeld en La Rivière zelf als voice-over weet hij in 95 minuten iedere kijker verliefd te laten worden op zijn lievelingsstad. De film is het tweede hoofdstuk van een langdurige onderzoek naar de geschiedenis van Rotterdam. De voorstudie resulteerde in het boek Rotterdam 2040, verschenen in 2010.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.