Op vakantie naar de Middeleeuwen

Van 25 t/m 27 juli vindt op het Kroatische eiland Rab de zogenaamde ‘Rapska Fjera’ plaats. Nergens anders in Kroatië gaat een festival zo overtuigend terug in de tijd, en dat drie volle dagen lang. Voor wie op zoek is naar een mooie, originele en met de auto goed bereikbare bestemming, is Rab the place to be deze zomervakantie. Het groene eiland biedt vele zonuren, zandstranden (zeldzaam in dit gedeelte van de Adriatische Zee) en een prachtige historische hoofdstad. Deze stad, gemakshalve ook Rab genoemd, is met de karakteristieke vier klokkentorens van 25 t/m 27 juli het hoofdtoneel van het middeleeuwse festival ‘Rapska Fjera’.

rapska-fjera-kroatie

Over het festival

Dit festival stamt daadwerkelijk uit de Middeleeuwen en werd voor het eerst in 1364 gevierd ter ere van Koning Ljudevit de Grote die Rab bevrijdde van de Venetianen. In 2002 werd het festival weer nieuw leven ingeblazen, met als belangrijkste doel het bewaken en ontwikkelen van lokale traditionele gebruiken. Aan het festival werken kunstenaars, ambachtslieden en vrijwilligers mee. De bezoeker betreedt ambachtelijke werkplaatsen met bakkers, smeden, mandenvlechters, touwslagers, schilders en schrijvers van het oude schrift. Een etnodorp toont het dorpsleven uit die tijd: schaapsherders maken schapenkaas en wol, imkers met honing en olijfoliebouwers. De meester-scheepsbouwers brengen de schepen op orde en de fuiken en netten worden gevlochten. Het festival voegt een extra dimensie toe aan de zomervakantie met als aandenken foto’s die veel weghebben van middeleeuwse schilderijen.

Meer informatie

Kijk op www.tzg-rab.hr voor meer informatie.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rab

 

Reviews lezen over Rab

Meer informatie over Rab vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rab. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Rab met Skyscanner

Kaart van Rab

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.