Scholieren strippen en knippen voor Apenheul

Leerlingen van Groenhorst Barneveld gaan van 3 t/m 7 juni strippen voor de apen in Apenheul. Er wordt blad gestript, geknipt en ingevroren voor de neusaap en langoeren van het dierenpark. In totaal moet er zo’n 1.200 kg blad ingevroren worden om de dieren ook in de winter vers voedsel te kunnen bieden. En daar kan Apenheul wel wat hulp bij gebruiken. De komende weken reizen meer scholen naar Apeldoorn af om te assisteren.

apenheul_2013

Hulp ingeroepen

Jaarlijks worden tientallen vrijwilligers en medewerkers door Apenheul opgetrommeld om te helpen met het strippen van blad. Het is zoveel werk dat het dierenpark dit jaar een beroep doet op honderden leerlingen van de opleiding dierverzorging. Onder andere Groenhorst Barneveld, Helicon en AOC de Groene Welle nemen deel aan dit project. De dierverzorgers van Apenheul zijn enorm dankbaar voor de hulp van alle leerlingen.

Ingevroren blad

Neusapen en langoeren zijn erg kieskeurig als het om hun eten gaat. Ze hebben een strikt dieet van blad, dat bij voorkeur vers is. Omdat in de Nederlandse winters er maar weinig vers blad aan de bomen hangt, vriest Apenheul ieder jaar 800 tot 1.200 kilo blad in voor zijn bladetende apen.

Hele takken met bladeren nemen veel ruimte in beslag. Daarom worden de takken geknipt of het blad gestript en in grote pakketten in een enorme vriezer bewaard. Apenheul verwacht aan het einde van de zomer zo’n 1.600 pakketten in de vriezer te hebben. In de winter wordt het ontdooide blad aangevuld met o.a. sperziebonen en vers (biologisch geteeld) frambozenblad van een lokaal fruitbedrijf.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apenheul in Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.