Special: Nijmegen

Nijmegen heeft aan ieder wat wils te bieden! Enerzijds vind je het veelzijdige natuurgebied rondom de stad en het natuurschoon tussen Maas en Waal. Anderzijds kun je uren door het stadscentrum slenteren en kunnen shopaholics hier hun hart ophalen. Breng een bezoek aan de vele musea of filmhuis LUX.
Kom helemaal tot rust in het Sanadome of ga stappen tot diep in de nacht. Beleef het historische Nijmegen!

Ochtend in Nijmegen

Wandel bij aankomst in Nijmegen eerst door het beroemde Kronenburgerpark. Dit park ken je misschien wel van het liedje Kronenburg Park van Frank Boeijen. Het park ligt dicht bij het Centraal Station. Als je met het openbaar vervoer naar Nijmegen komt is dit park makkelijk bereikbaar.
Kronenburgerpark Nijmegen

Ontbijt

Zin in een lekker ontbijtje? Ga dan naar de Blonde Pater. De Blonde Pater zit altijd gezellig vol met locals, en dat is niet voor niets. Dit café is vanaf 8.30 uur open en serveert lekkere koffie en versbelegde broodjes. Voor een laat ontbijt kun je vanaf 11.00 uur terecht bij In de Kazerne. In dit bijzondere pand kun je in de winter heerlijk ontbijten met een warm kopje thee of in de zomer genieten van de zon op het ruime terras op het binnenplein van het kazerneterrein.

Geniet van een laat ontbijt

Koffie

Wil je échte Italiaanse espresso’s drinken? Dit kan bij Espressobar Caffeina. De koffie die je hier drinkt, is heel bijzonder. Een speciaal op maat geproduceerd espresso apparaat uit Florence produceert hier authentieke koffie’s en espresso’s. Bij Bairro Alto kun je heerlijke cake eten bij de koffie. Proef hier de bijzondere wortel- of courgettecake! Of smul van een (glutenvrij) amandel-kokos cakeje.

Bezienswaardigheid

Wandel door de kleine winkelstraatjes van Nijmegen. In de Lange Hezelstraat vind je unieke winkeltjes waar je leuke hebbedingetjes en cadeaus kunt kopen. Wandel over de Waalkade waar je tientallen restaurants, café’s en terrasjes vindt. Wandel ook eens naar de Waalbrug. Dit is de brug over de Waal die Nijmegen en Lent met elkaar verbindt. De Waalbrug komt in de film A bridge too far voor en in het spel Medal Of Honor.

De beroemde Waalbrug

Middag in Nijmegen

Als je in Nijmegen bent, mag je een bezoek aan de dierentuin Burgers’ Zoo niet missen! Een middag naar de dierentuin is een leuke activiteit voor met het hele gezin. Liever echt helemaal relaxen en niks aan je hoofd hebben? Ontspan dan in het rustgevende Sanadome. Een fietstocht door Nijmegen is een leuke en actieve manier om de stad te leren kennen. Geen fiets meegenomen? Huur een fiets in Nijmegen.

Lunch

Ga lunchen bij Smaakrijk & Zo! Hier proef je de heerlijke ambachtelijke, biologische streekproducten. Kies uit de versgebakken broden, ciabatta’s of grofvolkoren bolletjes. Liever een late lunch? Ga dan in de namiddag naar Demi-Lynn. Smul hier van een uitgebreide high tea met scones met clutted cream en vijgenjam, petit fours, maccarons en nog veel meer… Smullen!

Bezienswaardigheid

De Sint Stevenskerk is een bezoekje waard in de middag. Bijna elke zondag is er een rondleiding door deze kerk, de entree is € 1,-. Slenter daarna naar de winkelstraatjes of ga lekker borrelen op de Grote Markt van Nijmegen. Bij Stadsbrouwerij de Hemel maken ze naast huisgebrouwen biertjes ook mosterd en azijn. In de distilleerderij worden de bieren en wijnen verwerkt tot whisky, likeur en jenever. Ga mee met een rondleiding door deze authentieke brouwerij!

Avond in Nijmegen

Na een dag vol indrukken ga je op zoek naar een leuk restaurantje. Voor restauranttips kijk je op onze Nijmegen pagina. Eerst even borrelen? Ga dan naar Café In de Blauwe Hand. Hier komen inwoners van Nijmegen gezellig borrelen en een potje kaarten. Heb je al een beetje trek? De tapas hier zijn een echte aanrader!

Diner

Ga dineren bij Grut. Dit moderne restaurant Italiaans en Franse georiënteerd, met een ‘knipoog’ naar de Aziatische keuken. Iedereen kan hier smullen van de heerlijke gerechten, elke dag is er een keuze uit vleesgerechten, vegetarische gerechten en een visgerecht. Verrassende combinaties, verse ingrediënten en een warme sfeer zorgen voor een bijzondere culinaire ervaring. Bij Tante Koosje kun je goed terecht met grote gezelschappen. Dit huiskamerrestaurant is gelegen op een rustieke en mooie locatie in Nijmegen oost.

Bezienswaardigheid

‘s Avonds ga je na het diner naar LUX. Bekijk een cultfilm of bezoek een theathershow. Hierna kun je nog borrelen of ga je dansen in bijvoorbeeld Doornroosje. Hier zijn regelmatig leuke feestjes en kun je tot diep in de nacht feesten.

Hotel

Er is niets fijner dan na een lange dag in een zacht bed neer te ploffen. In Nijmegen is een groot aanbod aan overnachtingen in verschillende accomodaties. Kies uit hotels, appartementen, groepsaccomodaties, villa’s of een knusse Bed & Breakfast. Overnacht bij B&B De Prince. Deze bed&breakfast staat in een van de oudste winkelstraten van Nederland. De Prince is gehuisvest in een prachtig middeleeuws gebouw. In ****viersterrenhotel Mercure geniet je van bovengemiddelde kwaliteit. In het Mercure hotel kun je heerlijk ontspannen na een enerverende dag Nijmegen in de sauna.

Ontspan in de sauna in het Mercure hotel

Vervoer naar Nijmegen

Nijmegen is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ook met de auto kun je naar Nijmegen afreizen, let er alleen wel op dat het parkeren in de binnenstad lastig is. Het tarief voor parkeren op straat is ongeveer hetzelfde als in parkeergarages. Op zondag kun je gratis parkeren.

Comments are closed.