Graubünden schrijfwedstrijd jonge journalisten

Graubünden Toerisme organiseert de komende maanden een speciale schrijfwedstrijd voor jonge reisjournalisten in Nederland en België: De Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten. De winnaar van de schrijfwedstrijd wordt onderscheiden met een oorkonde en een geldprijs.

Graubünden

Graubünden

Succesvol concept

In 2011 heeft Graubünden Toerisme voor het eerst een Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten en Nederland en België uitgezet. Deze succesvolle eerste editie, krijgt dit jaar een vervolg.

Via de website graubuenden.ch kunnen belangstellende journalisten – onder de 32 jaar – zich inschrijven voor deelname aan de Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten. De organisatie kiest uit de inschrijvingen maximaal tien deelnemers die, op uitnodiging van Graubünden Toerisme, op 5 september een Engelstalig schrijf- en reportageseminar mogen volgen van de inspirerende Duitse docent en reisjournalist Peter Linden.

Onderzoek in Graubünden

Van 30 september tot en met 5 oktober gaan de jonge journalisten een week naar Graubünden en onderzoeken zij het van tevoren gekozen thema. Het gekozen thema voor deze editie van de Prijs is de nieuwe verbinding tussen de skigebieden van Arosa en Lenzerheide De nieuwe verbinding zal het nieuwe winterseizoen 2013/2014 in gebruik genomen gaan worden. De jonge journalisten worden hierin begeleidt door Linden, die de kandidaten helpt om aan het verzamelde ruwe materiaal vorm en structuur te geven. Gepubliceerde reportages worden door een deskundige jury beoordeeld. Uiteindelijk is er één winnaar die zich de beste jonge reisjournalist van Nederland en België mag noemen. Hij of zij wordt beloond met een oorkonde en een geldprijs.

Meerwaarde voor alle betrokkenen

De formule van de Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten heeft voor alle betrokkenen een absolute meerwaarde:

  • De deelnemende jonge reisjournalisten krijgen in een compacte vorm journalistieke kennis aangereikt die zij direct in praktijk kunnen brengen
  • De redacties van deelnemende print- en/of online media krijgen de beschikking over goede tot uitstekende
  • Graubünden Toerisme krijgt aandacht voor haar uitgebreide toeristische mogelijkheden in gerenommeerde print- en online media.

Platform voor jonge journalisten

Graubünden Toerisme hoopt dat haar Nederlandse mediarelaties bereid zijn om jonge redacteuren, journalisten, freelancers of vrijwilligers een platform te bieden voor een reisreportage over Graubünden. In 2011 gaven onder andere Meridian Travel, Opreisgids.nl, Reisgraag.nl en Krant van de Aarde jonge journalisten de kans om deel te nemen aan de schrijfwedstrijd.

Meer informatie

Aanvullende informatie, de officiële uitnodiging en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website graubuenden.ch. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook direct inschrijven voor de wedstrijd.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Graubünden

 

Reviews lezen over Graubünden

Meer informatie over Graubünden vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Graubünden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Graubünden met Skyscanner

Kaart van Graubünden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.