Recordaantal toeristen op reis naar Brazilië

Het internationale toerisme in Brazilië heeft een nieuw historisch record behaald in 2012. Uit cijfers van het Ministerie van Toerisme blijkt dat 5,7 miljoen buitenlandse toeristen het land hebben bezocht in 2012, een stijging van 4,5 procent in vergelijking met 2011. Dit percentage ligt 20 procent hoger dan de wereldwijde gemiddelde groei van 3,8 procent dat door de WTO (Wereld Organisatie voor Toerisme) bekend is gemaakt.

Rio de Janeiro, Brazilië

Rio de Janeiro, Brazilië

Flávio Dino, president van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië:

Dankzij de inzet van de toeristische markt, de verbetering van de diensten van de federale overheid en de innovatie in de internationale promotie van Brazilië, gaan we dit jaar richting de 6 miljoen toeristen. Het resultaat van vorig jaar toont aan dat de regering van President Dilma op de juiste weg is met de voorbereiding van het WK voetbal en de Olympische Spelen. Dit hebben we laten zien met publiciteitscampagnes, PR-acties en evenementen die we organiseren in de belangrijkste herkomstlanden zoals in Latijns-Amerika, Europa en de BRIC-landen.

Boven het wereldgemiddelde

Deze acties leidden tot resultaat: Brazilië heeft dit jaar één van de beste resultaten wereldwijd geboekt wat de toename van het aantal toeristen betreft. De stijging van 4,5 procent van buitenlandse toeristen in het land was groter dan andere belangrijke toeristische bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije en Mexico. Het resultaat dat Brazilië behaalde lag boven het wereldgemiddelde (3,8 procent) en dat van Amerika (3,7 procent) en Zuid-Amerika(4,2 procent).

Argentinië belangrijkste herkomstland

Met een totaal van 2,8 miljoen toeristen (7,4 procent meer dan in 2011) hebben toeristen uit de Zuid-Amerikaanse landen het grootste aandeel in het aantal buitenlandse toeristen in Brazilië. Eén van deze landen is Argentinië, het belangrijkste herkomstland van toeristen in Brazilië. Het aantal Argentijnse toeristen in Brazilië steeg met 4,9 procent naar 1,67 miljoen toeristen. Chili steeg met 250 duizend toeristen naar de 5e positie op de lijst van herkomstlanden, een groei van bijna 25 procent in vergelijking met 2010.

Meer Nederlanders naar Brazilië

De Verenigde Staten zijn nog steeds het tweede belangrijkste herkomstland voor het inkomend toerisme van Brazilië, ondanks een daling van 1,4 procent in 2012. Het aandeel van het Europese continent ligt met 1,65 miljoen toeristen rond de 30 procent, 1,9 procent meer dan het jaar ervoor. Duitsland is nu het 3e herkomstland, gevolgd door Italië (7e) en Frankrijk (8e). Het aantal Nederlandse toeristen is in 2012 met 1,3 procent gestegen naar 73.133, hiermee staat Nederland op de 15e plaats.

Stijging in alle BRIC-landen

In alle (B)RIC-landen is het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Brazilië gestegen. Vooral China laat een belangrijke stijging zien van ongeveer 18 procent in vergelijking met 2011. Hierdoor behoort het land in 2012 tot de groep van grootste herkomstmarkten voor inkomend toerisme van Brazilië. Het aantal Russische toeristen is gegroeid met 12,5 procent.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Brazilië

 

Reviews lezen over Brazilië

Meer informatie over Brazilië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Brazilië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Brazilië met Skyscanner

Kaart van Brazilië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.