Bloeiende gastronomie in Pula, Istrië

Het Park Plaza Histria hotel in Kroatië organiseert diverse evenementen en excursies waarin de Kroatische specialiteiten centraal staan. Hiermee sluit het hotel aan bij de diverse culinaire festivals die dit (na)jaar plaatsvinden in de plaats Pula.

Park Plaza Histria Pula Restaurant Taverna

Park Plaza Histria Pula Restaurant Taverna

Culinaire evenementen en excursies

In september, oktober en november vinden diverse culinaire festivals plaats in Pula. Vooruitlopend op deze festivals organiseert Park Plaza Histria voor haar gasten diverse wijncursussen, olijfolieproeverijen en avonden waarop de traditionele Istrische gastronomie centraal staat. Ook behoren excursies naar plaatselijke wijngaarden, boerenmarkten en olijfolieproducenten tot de mogelijkheden, evenals een bezoek aan de Vinistra Wijnbeurs in mei.

Truffels, prosciutto en olijfolie

In september tot en met november vinden de ‘Truffeldagen’ plaats. Op deze dagen worden vooral witte truffels, maar ook andere culinaire waar aan de man gebracht. In oktober vindt het Marunadafestival plaats dat is gewijd aan de kastanjes en de Prosciuttobeurs waarop speciale de ham geproefd en gekocht kan worden. En in midden november draait het in Pula om de ‘Dagen van nieuwe olijfolie’.

Gastronomische regio Istrië

Istrië staat bekend om haar gastronomische rijkdom. Het is een regio waar truffel wordt gekweekt en waar de betere wijnen van het land worden geproduceerd. Ook de olijfolie, huisgemaakte pasta en exquise visgerechten spelen een hoofdrol in de Kroatische keuken.

Park Plaza Histria ligt dichtbij de Romeinse stad Pula op een heuvel van het zuidelijke Istrische schiereiland. Pula is de grootste stad op het schiereiland en ligt in het meest westelijke puntje Kroatië in het hart van de Adriatische Zee. De stad is omringd door verborgen grotten, prachtige stranden, bossen en kristalheldere mediterrane wateren. Ook zijn er veel oude Romeinse gebouwen te vinden zoals het amfitheater uit de eerste eeuw na Christus.

Park Plaza Histria Pula

Park Plaza Histria Pula is een modern resort, gelegen aan de Adriatische zee. Het hotel heeft een compleet nieuwe receptie, lobby, restaurant, bar, bioscoop en conferentiecentrum voor 700 gasten. Verder is het hotel voorzien van een spa en fitnessruimte. Samen met Park Plaza Medulin heeft Park Plaza Histria Pula de gouden medaille 2013 gewonnen van TUI Verenigd Koninkrijk & Ierland, op basis van hoge waarderingen van klanten van reisorganisaties Thomson en First Choice (beiden onderdeel van TUI Verenigd Koninkrijk & Ierland). Voor nadere informatie bezoek de website www.parkplaza.nl/croatia en om een reservering te maken bezoek: www.arenaturist.com.

Over PPHE Hotel Group

PPHE Hotel Group (voorheen Park Plaza Hotels) bezit, huurt, ontwikkelt, exploiteert en franchised full service upscale en lifestyle hotels op hoofdbestemmingen en regionale centra in met name Europa. De meerderheid van de hotels van de groep opereren onder twee verschillende merken, Park Plaza® Hotels & Resorts en art’otel®. De Groep heeft een exclusieve licentie van Carlson, een wereldwijd niet-beursgenoteerd reis- en gastvrijheidbedrijf, om Park Plaza® Hotels & Resorts te ontwikkelen en te exploiteren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Pula, Istrië

 

Reviews lezen over Pula, Istrië

Meer informatie over Pula, Istrië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Pula, Istrië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Pula, Istrië met Skyscanner

Kaart van Pula, Istrië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.