Ontdek Europa met de ANWB-reisgidsenserie

Dit voorjaar lanceert ANWB de nieuwe reisgidsenreeks ANWB Ontdek. Deze serie, die voorlopig uit negen gidsen bestaat, is geschreven door echte kenners van de betreffende streek. Zij nemen de actieve reiziger mee op een bijzondere ontdekkingsreis, door middel van unieke insidertips. Natuurlijk wordt een en ander geïllustreerd met prachtige foto’s en bevat elke gids vele kaarten en plattegronden. ANWB Ontdek is verkrijgbaar in de ANWB-winkels, bij de boekhandel en via anwb.nl/webwinkel.

Nieuwe ANWB Reisgidsenserie Europa

Nieuwe ANWB Reisgidsenserie Europa

Andalusië, Toscane, Ligurië, Cornwall, Elzas, Zuid-Zweden, Bourgondië, Marche & Schotland

De auteurs van de verschillende streken kennen deze regio’s als hun spreekwoordelijke broekzak. Ze vertellen enthousiast over hun lievelingsplekken en nemen de actieve vakantieganger mee op tien ontdekkingsreizen langs de mooiste, volgens hun meest bijzondere, interessante en unieke hoogtepunten. De uitstapjes, autoroutes en speciaal voor ANWB Ontdek geselecteerde adressen zorgen voor een verrassende kijk op de streken. ANWB Ontdek beschrijft natuurlijk de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden die ook in andere gidsen te vinden zijn, maar onderscheidt zich door tips te geven over plekken die het grote publiek nog niet heeft ontdekt, zoals picknicken op het slagveld van Bannockburn in Cornwall, de kleurrijke multiculturele markt Marché de Mulhouse in de Elzas en de bloemenstad Madinat al-Zahra in Toscane.

Tipje van de sluier

In elke ANWB Ontdek wordt ook aan de basisbehoeften van de actieve reiziger gedacht. De reisgids geeft tips voor restaurants, cafés en overnachtingen. Zo is volgens Ontdek Bourgondië eten en wijn proeven in wijnbar Loiseau des Vignes in Beaune een absolute aanrader en stuurt Ontdek Andalusië je naar Casa Matiás, een authentiek buurtcafé in Sevilla!

Alvast wegdromen…

Ter gelegenheid van de introductie van de ANWB Ontdek reisgidsserie, zijn voor elke streek Pinterestborden aangemaakt met inspirerend beeldmateriaal en leuke tips om alvast bij weg te dromen. Nieuwsgierig? Kijk op pinterest.com

Over ANWB Ontdek

ANWB Ontdek heeft een brede selectie bestemmingen binnen Europa en is bedoeld voor vakantiegangers die tijdens hun reis net iets meer, en het liefst álles willen ontdekken. Elke gids heeft een overzicht van handige websites en informatie over winkelen, uitgaan, overnachten, festivals en evenementen. Daarnaast heeft elke gids een uitneembare kaart en is van de belangrijkste plaatsen een stadsplattegrond opgenomen.

ANWB Ontdek voor de streken Andalusië, Toscane, Ligurië, Cornwall, Elzas, Zuid-Zweden, Bourgondië, Marche en Schotland is verkrijgbaar bij de ANWB-winkels en de boekhandel. De reisgidsen kosten € 16,95 per stuk (ANWB-leden betalen € 16,50) en zijn te bestellen via anwb.nl/webwinkel.

Comments are closed.