Grote opkomst verwacht Biënnale Arnhem

In 2013 wordt in modestad Arnhem voor de vijfde keer het tweejaarlijkse evenement de Mode Biënnale Arnhem (MoBA 13) gehouden. Een evenement waar liefhebbers van en geïnteresseerden in mode massaal op afkomen. Het evenement heeft door zijn internationale belang ook een positief effect op het toerisme in de regio. Het evenement is voor het publiek geopend van 9 juni tot 21 juli.

Arnhem Mode Biënnale

Arnhem Mode Biënnale

Fetisjisme

Tijdens de MoBA zullen internationaal beroemde mode-ontwerpers hun collecties tonen. Als thema voor MoBA’13 is gekozen voor ‘Fetishism in fashion’. De hoofdexpositie wordt tentoongesteld in MoBA CENTRAAL (Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem) en bestaat uit dertien kamers waarin de fascinerende, wonderlijke en verstrekkende wereld van het fetisjisme wordt blootgelegd. De ware aard van het fetisjisme wordt daar tot leven gebracht aan de hand van kleding, accessoires, fotografie, film en een mix van media. Sjamanisme, infantilisme, legenden, nudisme, en nomadisme zijn een paar van de intrigerende en illustere trefwoorden die het hart zullen vormen van deze expositie die wereldwijd zijn gelijke niet kent. Curator Lidewij Edelkoort vat de essentie van het fetisjisme samen door een bijzondere selectie van kunst, fotografie, film en clips. Het volledige programma is vermeld op www.moba.nu.

Internationaal beroemde ontwerpers

Tijdens de MoBA zullen tal van internationaal beroemde ontwerpers (Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Prada, Victor & Rolf, Yohji Yamamoto en vele anderen) hun visie op het thema tonen. Ook is er een internationaal seminar waarbij diverse grootheden uit de mode aanwezig zullen zijn. Daarnaast zijn er in de binnenstad van Arnhem verschillende modeshows. Kortom, een presentatie waarmee de stad Arnhem zijn vooraanstaande plek op gebied van mode wil onderstrepen. ArtEZ, hogeschool voor de kunsten (met onder andere de modeacademie) heeft niet voor niets zijn zetel in Arnhem!

Hotelarrangementen en passepartouts

Vanzelfsprekend speelt de stad Arnhem ook in op dit grote evenement. Verschillende Arnhemse hotels bieden speciale arrangementen aan, zodat er ook meer dagen van de manifestaties kan worden genoten. Tijdens zo’n meerdaags verblijf kan de hoofd-expositie worden bezocht, de verschillende mode-ateliers in het Modekwartier bekeken, als ook worden genoten van de aangename sfeer in en rond de Gelderse hoofdstad. Ook is dan goed te zien, dat de binnenstad inhaakt op het evenement. Lidewij Edelkoort heeft het schort uitgeroepen tot een van de meest prominente kledingstukken van de Biënnale:

Door de symboliek van dienstbaarheid en door de open achterkant is het schort één van de meest fetisjistische kledingstukken.

In en rond de stad vormt het schort het uitgangspunt voor een aantal ludieke activiteiten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Arnhem

 

Reviews lezen over Arnhem

Meer informatie over Arnhem vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Arnhem. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Arnhem

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.