Guerrillacampagne: Zuid-Zweden, iets anders!

Nederlandse vakantiegangers willen tijdens hun vakantie onthaasten, de dagelijkse routine afschudden, leuke dingen beleven en zon en warmte hebben. Dat blijkt uit onderzoek van VisitSweden. Het landenbureau geeft met de vandaag gestarte campagne Zuid-Zweden, iets anders! aan dat Zuid-Zweden perfect aansluit bij de reiswensen van Nederlandse toeristen. Sinds vanochtend zijn diverse bushokjes in Amstelveen omgetoverd tot de typisch Zweedse huisjes, stuga’s. Passanten zullen de normaliter ietwat saaie bushokjes veranderd zien in rood gekleurde huisjes met daarop informatie die consumenten zal inspireren een volgende vakantie in Zuid-Zweden door te brengen. Zuid-Zweden is namelijk iets anders!

Los komen van dagelijkse routines


Uit onderzoek van VisitSweden blijkt dat Nederlanders op reis gaan om rust te vinden en los te komen van de dagelijkse routines. Ook willen ze op zomervakantie voor de zon en warmte. Nederlandse vakantiegangers boeken de laatste jaren over het algemeen last-minute trips. Zuid-Zweden is dan een goede optie vanwege de afstand van 790 km, dat is dichterbij dan bijvoorbeeld het zuiden van Frankrijk, Italië of Spanje. Mooie natuur, water en zomer zijn tevens belangrijke elementen die de Nederlander aan Zweden doet denken. Met de lange zomerdagen in dit land sluit Zweden dus één op één aan bij de reiswensen van Nederlanders.

Vakantiebestemming Zuid-Zweden

De campagne is een initiatief van VisitSweden en bestaat uit een guerrillastunt, PR-activiteiten en het organiseren van persreizen naar Zuid-Zweden. Het doel is om consumenten te bewegen een volgende vakantie in Zuid-Zweden door te brengen. VisitSweden brengt thema’s als avontuurlijk, lekker buiten met lange zomerdagen en maar 790 km vanaf Utrecht onder de aandacht.

Met de pay-off: Zuid-Zweden, iets anders! laat VisitSweden zien dat een vakantie naar Zuid-Zweden (de regio’s Skåne en Småland en het eiland Öland) anders dan anders is. Zuid-Zweden is eenvoudig te bereiken met de boot en auto. Campings hebben grote plekken voor de tent of je huurt een echte Zweedse stuga. Zuid-Zweden staat voor rust en ruimte, maar ook voor avontuur in bossen en een kanotrekking op een van de vele mooie meren. Aan de Zuid-Zweedse kust kun je heerlijk zonnebaden op lange witte zandstranden. Er zijn elanden en zeehonden in het wild te zien tijdens verschillende safari’s. Door de talloze attractieparken zoals High Chaparall en het Nils Holgersson Park is het een paradijs voor kinderen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Zweden

 

Reviews lezen over Zuid-Zweden

Meer informatie over Zuid-Zweden vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Zweden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Zweden met Skyscanner

Kaart van Zuid-Zweden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.