Sawadee zoekt ambassadeur voor Expeditie Sumba

Reisorganisatie Sawadee is op zoek naar een nieuwe ambassadeur voor Expeditie Sumba. Een team van vijf avonturiers vertrekt naar het Indonesische eiland en gaat de strijd aan tegen armoede. Deelnemers ervaren een leven zonder energievoorziening en zien hoe Sumba zich ontwikkelt tot een eiland met 100% duurzame energie. De nieuwe ambassadeur moet 10 dagen zonder elektriciteit kunnen leven en geloven in het belang van duurzame energie wereldwijd. Is de rol van ambassadeur voor Expeditie Sumba jou op het lijf geschreven? Meld je dan aan voor 1 juni 2013 via de website van Sawadee.

expeditie-sumba-van-sawadee-strijd-tegen-armoede-avonturiers-ambassadeurs-gezocht

Sumba, het eiland

In samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Hivos wil Sawadee het Indonesische eiland Sumba de komende tien jaar voorzien van 100% duurzame energie. Hivos coöpereert met de bewoners van Sumba en Indonesische overheden aan een duurzame toekomst voor Sumba. De bewoners van het Indonesische eiland leven in armoede en zijn zonder elektriciteit niet in staat om duurzaam te leven. Koken gebeurt vaak op houtvuur; duur, ongezond en slecht voor het milieu. Door de bouw van biogasinstallaties kan men zelfstandig voorzien in de behoefte aan elektriciteit. Kijk voor meer informatie over het project van Hivos op Sumba op www.supportsumba.nl.

Zoektocht naar een ambassadeur

Met behulp van donaties uit Nederland helpen ontwikkelingsorganisatie Hivos en Sawadee het eiland Sumba aan een duurzame energenievoorziening. Reizigers van Sawadee kunnen een donatie doen, welke ten goede komt aan duurzame energie voor het eiland Sumba. Inmiddels staan er 22 biogasinstallaties op het eiland die gesponsord zijn door Sawadee. Sawadee wil één donateur de mogelijkheid geven om het succes van Expeditie Sumba te ervaren. Deze donateur wordt de ambassadeur van Expeditie Sumba en deelt het succes van het project in Nederland. Wil jij als ambassadeur met het team van avonturiers voor 10 dagen naar Indonesië en deelnemen aan Expeditie Sumba? Meld je dan vóór 1 juni aan op de website http://www.sawadee.nl/expeditie-sumba/ en leg uit waarom jij de nieuwe Sawadee ambassadeur voor Expeditie Sumba moet worden.

Expeditie Sumba 2012

In juni 2012 vond Expeditie Sumba voor het eerst plaats. Een team van vijf avonturiers is toen voor 10 dagen naar Sumba vertrokken en heeft vanuit daar de rest van Nederland laten zien hoe het dagelijks leven op Sumba is De Sawadee ambassadeur van vorig jaar was Rienk van der Werff. Volgens van der Werff is de expeditie een uitdaging van jewelste. Zo meent de ambassadeur van Expeditie Sumba 2012:

Sumbanezen hebben ook recht om te beschikken over schone energie en dat daar nu internationaal aandacht voor komt is belangrijk.

Over Sawadee

Sawadee Reizen, onderdeel van de PEAK Adventure Travel Group Ltd, organiseert sinds 1983 groepsrondreizen naar bijzondere bestemmingen waarbij aandacht voor natuur, cultuur en duurzaamheid centraal staat. Onder het merk vallen vijf labels.
 Puur Reizen richt zich op de avontuurlijke reiziger. Puur Vakantie richt zich op de reiziger die graag de bekendste hoogtepunten van een land bezoekt. Onder het label Familieavontuur biedt Sawadee vakanties voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een originele en avontuurlijke reisbeleving. Fiets- en wandelreizen richt zich op de consument die het leuk vindt om samen met reizigers vanuit de hele wereld een land te verkennen. Tijdens de Wie is de mol-reizen leren reizigers niet alleen de bestemming beter kennen, maar ook de medereizigers. Er is namelijk een mol in de groep die het de anderen knap lastig maakt om uitdagende opdrachten uit te voeren. Kortom, een complete groepsreis, maar nét met dat beetje extra spanning.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Indonesië met Skyscanner

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.