Current Values: Maarten Frens, Jeroen Kuster

In de zomeraflevering van Current Values, geeft Rotterdams hersenprofessor Maarten Frens een minicollege neuro-economie. Waarom koop je toch dat jasje in de uitverkoop terwijl je eigenlijk geen geld wilt uitgeven? Frens legt uit hoe emoties het maken van een beslissing beïnvloeden. Kunstenaar Jeroen Kuster wordt geïnterviewd over zijn werk en hoe hij zijn geld verdient.

tent-rotterdam-museum-current-values-1

Neuro-economie

Hoogleraar systeemfysiologie Maarten Frens zal onder andere spreken over de biologische processen in het menselijk brein bij het nemen van beslissingen. Neuro-economie is een interdisciplinair onderzoeksgebied dat zich bezighoudt met de vraag: hoe komen we tot een beslissing wanneer we verschillende keuzemogelijkheden hebben? Waarom zijn sommige mensen geboren entrepreneurs en nemen andere meer risico dan de gemiddelde mens? Neuro-economie is een onderzoeksgebied wat met behulp van neurowetenschap, psychologie en economie onderzoekt waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. De Rotterdamse kunstenaar Jeroen Kuster vertelt over zijn werk waarin voortdurend een spanningsveld aanwezig is tussen het natuurlijke en het kunstmatige, en hoe hij zijn geld verdient in deze tijden van financieel zwaar weer.

Over Maarten Frens

Maarten Frens is hoogleraar systeemfysiologie aan de afdeling neurowetenschappen van het Erasmus MC in Rotterdam en hoofd van de Dutch Neurofederation dat zich toelegt op neurologisch onderzoek en onderwijs in Nederland. Voor het honours-programme van de EUR geeft hij momenteel een cursus neuro-economie. Frens richt zich op de vraag hoe mensen motorisch leren en welke mechanisme de mens hiervoor heeft. Frens schreef onder andere ‘Synesthesie: Kleuren horen, klanken zien’ (2003), ‘De grootsheid van de kleine hersenen’(2006) en het kinderboek ‘Ik zie, Ik zie wat ik niet zie’ (2006).

Over Jeroen Kuster

Jeroen Kuster (1971) studeerde in 2000 af aan de AKI (tegenwoordig ArtEZ) Hogeschool voor de Kunsten in Enschede. Hij stelde onder andere tentoon in De Garage, Rotterdam (2013), Co- Prosperity Sphere, Chicago (2010), MU, Eindhoven (2009) en WORM, Rotterdam (2007). Hij was van 2008 tot 2011 voorzitter van Kunst & Complex en doceerde van 2004-2006 aan de AKI in Enschede. Zijn werk is opgenomen in meerdere (bedrijfs)collecties.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.