Walvissen spotten langs de kust van Noorwegen

Om walvissen te kunnen spotten hoef je niet naar een ander continent als Zuid-Afrika of Canada af te reizen. Dichter bij huis is de Noorse eilandengroep Lofoten een goede locatie om onder meer potvissen en orka’s te spotten. In het kader van het 120 jarig bestaan dit jaar van rederij Hurtigruten, die dagelijks langs de kust van Noorwegenvaart, biedt reisorganisatie BBI Travel – specialist in Hurtigruten vakanties – deze zomer voor passagiers een extra excursie aan: walvissen spotten. De Lofoten zijn een ideale plek om verschillende soorten walvissen te spotten, want net voor de kust ligt daar de Bleik canyon, waardoor de zee hier heel diep is en vol vis zit. De excursie wordt aangeboden van 1 juni tot en met 31 augustus.

Walvissen spotten in Noorwegen

Walvissen spotten in Noorwegen

Passagiers die tussen 21 juni en 1 juli de op de rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen meevaren worden getrakteerd op een fjord die niet in de standaard route zit: de 85-km lange Lyngenfjord tussen Skervoy en Tromsø. Deze 11 afvaarten staan in het teken van de datum 2 juli 1893, toen de eerste Hurtigruten postboot van Trondheim naar Hammerfest voer en daarmee de basis legde voor wat vandaag een van de mooiste zeereizen ter wereld wordt genoemd. Nadere informatie via www.bbi-travel.nl.

Walvissen en orka’s

Deelnemers aan de walvisexcursie gaan in Risøyhamn vroeg van boord gaan en per bus naar Andenes. Nergens anders langs de Noorse kust kunnen walvissen zo dicht bij de kust zwemmen als hier. Hier gaat men aan boord van MS Reine voor de zoektocht naar de zoogdieren. Slagingspercentage hiervan is gemiddeld 95 procent. De meest voorkomende walvissen in dit gebied zijn potvissen, maar ook grienden, dwergvinvissen, orka’s en bultruggen komen hier voor. Na een paar uur aan boord rondgevaren te hebben keert men terug naar de haven en reist langs een schitterende weg over het eiland Senja naar Finnsnes waar men weer aan boord van het schip gaat.

Jubilea festiviteiten

Wie op een van de elf jubilea vaarten meevaart deelt extra mee in de feestvreugde. Als kers op de taart wordt men getrakteerd op een extra route door de schitterende Lyngenfjord met onder meer zicht op de Kvaenangtindam bergrug. Ook komen er plaatselijke vissers aan boord met hun garnalenvangst die passagiers mogen pellen en proeven. Verder is er tijdens de tocht muzikale omlijsting met onder meer de violiste Ingvild Sætra en het mannenkoor Berlevåg. Wanneer het schip de Poolcirkel passeert krijgen passagiers een pooldoop.

BBI Travel

Het assortiment van BBI Travel omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, en Canada. Tevens is BBI Travel vertegenwoordiger van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Reviews lezen over Noorwegen

Meer informatie over Noorwegenvind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noorwegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Noorwegen met Skyscanner

Kaart van Noorwegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.