10,2% toeristische groei voor Zuid-Afrika 2012

Gisteren maakte de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma de cijfers van inkomend toerisme bekend. Een groei van 10,2% in 2012 is ten tijden van mondiale crisis een bijzondere prestatie. In totaal bezochten 9.188.368 internationale toeristen Zuid-Afrika in 2012. Zuid-Afrika behaalt hiermee een ruim twee keer hogere score dan het internationaal verwachtte gemiddelde van 4% volgens de Verenigde Naties.

President Jacob Zuma maakt cijfers inkomend toerisme bekend

President Jacob Zuma maakt cijfers inkomend toerisme bekend

Oude vertrouwde én nieuwe markten

Europa is en blijft de belangrijkste aanjager van toerisme voor Zuid-Afrika, 9,5% meer Europese toeristen bezochten Zuid-Afrika in 2012. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk domineren de top vijf van belangrijkste markten voor Zuid-Afrika’s toerisme. De grote groeimarkten zijn echter de ‘emerging markets’, zoals China, India en Brazilië.

President Jacob Zuma:

We zijn ontzettend blij met deze cijfers en de groei. Deze geweldige groei is het bewijs dat we ons op succesvolle wijze hebben weten te onderscheiden in een competitieve markt. Tevens blijft de reputatie van Zuid-Afrika als vriendelijke, gastvrije, inspirerende en unieke bestemming groeien.

President Zuma benadrukt het belang van continuïteit in de bestaande markten zoals Europa en Noord-Amerika en is erg verheugd met de groeicijfers uit nieuwe markten zoals Afrika, Azië en Zuid-Amerika:

Een aantal jaar geleden hebben we besloten Zuid-Afrika als bestemming actief te promoten in de opkomende markten en dit is het bewijs dat dit een goede investering is geweest. Sinds 2009 zijn de aankomstcijfers uit China ruim verdriedubbeld, cijfers uit Brazilië zijn ruim verdubbeld en cijfers uit India zijn bijna verdubbeld

Hoogvliegers

China is in een jaar tijd van de achtste naar de vierde plek gestegen met een toename van 55,9% meer Chinese toeristen. De indrukwekkende groei van de Indiase cijfers zette door in 2012: 18,2% groei voor deze achtste markt. Brazilië staat voor het eerst in de top tien lijst van belangrijke markten: met een toename van 44.7% komen zij op de negende plaats. De BRICS bijeenkomst die vorige maand in Durban plaatsvond heeft het belang van deze markten nog eens onderstreept. Verdere samenwerking is dan ook logisch en gewenst, volgens President Zuma.

Uitgavenpatroon en verblijf

Het uitgavenpatroon van toeristen is in 2012 met 7,6% toegenomen ten opzichte van 2011. In totaal werd 76,4 miljoen Rand uitgegeven door toeristen. Het enige cijfer dat is afgenomen is het totaal aantal nachten dat toeristen verblijven in Zuid-Afrika. Deze globale trend van kortere vakanties hangt samen met de mondiale crisis.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Afrika

 

Reviews lezen over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Afrika. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Afrika met Skyscanner

Kaart van Zuid-Afrika

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.