Hilton: Carrière-evenement voor jongeren

Nederlandse Hilton hotels nemen deel aan Careers@Hilton Live, een groot carrière-evenement van Hilton Worldwide dat vandaag van start gaat. De komende weken vinden er meer dan 300 evenementen plaats bij meer dan 100 Hilton Worldwide-hotels verspreid over 25 landen. Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Hilton Worldwide dit grootschalige initiatief organiseert om aandacht te vragen voor de carrièremogelijkheden in de horeca.

hilton-jongeren-week

Dit jaar voorziet Careers@HiltonLive in carrièreadvies aan jongeren om ze te informeren over de kansen in de horeca. Tevens wordt begeleiding geboden bij de ontwikkeling van de beroepsvaardigheden die belangrijk zijn in iedere carrière, zodat jongeren een realistisch beeld van de arbeidsmarkt en de weg ernaartoe krijgen. Deskundigen van Hilton Worldwide zullen duizenden jongeren in Europa advies uit eerste hand bieden en hen helpen contact te leggen met mensen met een carrière of baan waar ze misschien zelf nog niet aan gedacht hadden.

Nederlandse Hilton Hotels

Ook de Nederlandse Hilton hotels organiseren activiteiten om de jonge generatie te inspireren voor een carrière in de hospitality-sector. Ze organiseren diverse evenementen waarvoor studenten in de verschillende hotels worden uitgenodigd voor praktische tips en advies. Tevens zullen teamleden hun persoonlijke ervaring delen op scholen in de omgeving.

Careers@Hilton Live 2013

Alle Hilton hotels in Nederland hebben gezamenlijk de aftrap gegeven voor Careers@Hilton Live 2013 door het organiseren van een grote Hilton Open Dag die op 13 april plaatsvond in Hilton Amsterdam. Enthousiaste MBO en HBO studenten, maar ook werkzoekenden, namen deel aan een van de vele workshops die er gegeven werden, zoals Business Development, een CV Clinic en speeddates met de General Managers van alle Hilton Hotels.

speeddaten-jongeren-carriere-evenement-hilton

Een greep uit de vele activiteiten die bij de verschillende hotels:

  • Hilton Amsterdam Schiphol Airport organiseert een ‘job shadowing day’ waarbij scholieren tussen de 12 en 18 jaar meelopen op verschillende afdelingen. Ook vindt er een Master Chef Challenge plaats in samenwerking met De Librije. Eerstejaars studenten worden uitgedaagd een gerecht te maken, waarna er een winnaar gekozen wordt. Daarnaast wordt er een lokale school uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen van het hotel; een dag waarin de scholieren ervaren om gast te zijn, maar ook hoe is het om in een hotel te werken.
  • Hilton Rotterdam nodigt scholieren van de Rotterdam International Secondary School uit die een dagje mee mogen lopen met verschillende afdelingshoofden. Daarnaast komen er ook studenten van het Zadkine college voor een meet en greet met de afdelingshoofden en krijgen ze de mogelijkheid hun CV met hen te bespreken.
  • Hilton Garden Inn Leiden nodigt studenten uit van het nabij gelegen ROC uit voor een speeddate sessie met de afdelingshoofden zodat de leerlingen te weten kunnen komen hoe het is om in een hotel te werken.
  • Middelbare scholieren kunnen een snuffelstage van een of meerdere dagen lopen bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Daarnaast organiseren zij deze week ook een sollicitatie speeddate sessie.
  • Er vindt een uitwisseling plaats tussen de trainees van Hilton The Hague, Hilton Rotterdam en Hilton Garden Inn Leiden en tussen de trainees van Hilton Amsterdam, Hilton Schiphol en Hilton Royal Parc Soestduinen.

Oplossing jeugdwerkloosheid

Careers@HiltonLive ligt in het verlengde van de eerder dit jaar verschenen whitepaper van Hilton Worldwide en de International Youth Foundation over de unieke oplossingen die de horeca kan bieden voor werkloosheid onder de jeugd. Deze whitepaper met de titel Creating Opportunities for Youth in Hospitality gaat in op de economische en maatschappelijke problemen waar de jeugd wereldwijd mee te maken heeft en presenteert de horeca een actieplan om carrièremogelijkheden te ontwikkelen voor deze opkomende beroepsbevolking.

Jean Faivre, area vice president operations West & Zuid Europa, Hilton Worldwide:

Jongeren hebben te maken met een van de meest uitdagende arbeidsmarkten van de afgelopen jaren. Het is daarom belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat ze waardevolle informatie en advies krijgen over de mogelijkheden die er zijn en de vaardigheden en eigenschappen die ze nodig hebben zodra ze aan hun gekozen carrière beginnen.

De reis- en toerismebranche, waarin wereldwijd 255 miljoen mensen werkzaam zijn, zal tegen het jaar 2022 naar verwachting 73 miljoen nieuwe banen genereren. Daarmee biedt de branche een belangrijk deel van de oplossing van de problemen op de arbeidsmarkt waar jongeren tegenwoordig mee te kampen hebben. Dit geweldige initiatief gaat in op de vaardigheden waar werkgevers naar op zoek zijn, de talloze functies die de horeca te bieden heeft, van managementfuncties tot schoonmaakwerk, marketing en IT, en de vele mogelijkheden om zo’n carrière te bereiken, van stages tot versnelde managementopleidingen.

Hilton Worldwide alleen al voegt de komende jaren 135 hotels toe aan zijn portfolio van 240 hotels in Europa, en de verscheidenheid aan banen, trainingen en vaardigheden die we te bieden hebben, groeit met ons bedrijf mee. Wij zijn vastbesloten de mogelijkheden van de branche onder de aandacht te brengen en we zijn trots dit mogelijk te kunnen maken via een van onze grootste carrière-evenementen ooit.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.