Zweden – Kamperen, maar dan heel anders!

Overnachtingen hoog in de boom, drijvend mét caravan en bastu op een vlot of in een boomhut in de stijl van Pippi Langkous. Kamperen in Zweden betekent extra aandacht voor ruimte, natuur en rust. De Zweedse campingbond SCR verzamelde de meest bijzondere campingplaatsen van het land. Ga mee en ontdek!

Kraja Camping, Arjeplog, Noord-Zweden

Kraja Camping, Arjeplog, Noord-Zweden

Wonen op een vlot, met camper en al

Lastig kiezen tussen op vakantie met caravan of boot? Dan kun je ze maar het best combineren. Huur bij de Kraja Camping in Arjeplog in Noord-Zweden een vlot met relaxbad (bastu), parkeer je caravan of camper op het vlot en zoek het mooiste plekje uit op het flinke meer Hornavan. Het supervlot heeft zelfs zijn eigen motor, een trapje om na het zwemmen gemakkelijk weer aan boord te komen, een tuinset en een barbecue.
Info: www.silverhatten.se/parser.php?did=1:260

Piratenland

Daftö Camping Resort, Strömstad, Kust van Zuidwest-Zweden (Bohuslän)
Het land van de aardigste piraten ligt even ten zuiden van het gezellige Strömstad in Zuidwest-Zweden. Wonen als een echte kaper op de kust in het Piratendorp of, meer avontuurlijk, in kooien hoog in de bomen. Daftö Camping Resort bij Strömstad heeft voorts misschien wel het heftigste streekrestaurant in piratensfeer. Bij de camping ligt zelfs een pretperk: Daftöland.
Info: www.dafto.se

Weg van de bewoonde wereld

Hätteboda Vildmarkscamping, Urshult, Zuidoost-Zweden (Småland)
Ontsnappen aan het hectische leven van alledag. Op de Hätteboda Vildmarkscamping in de prachtige streek Småland in Zuidoost-Zweden is er rust en ruimte in overvloed. De campingplaatsen liggen omgeven door uitgestrekte bossen, bij een helder meer. Geniet van vissen, zwemmen, kanoën of lange wandelingen op de zuidelijkste natuurcamping (vildmark in het Zweeds) van het land. In Hätteboda is er zelfs geen elektriciteit. Kamperen voor hen die niet van gewone campingplaatsen houden.
Info: www.vildmarkscamping.se

Luxe camping

Böda Sand, Löttorp, Öland
Luxekamperen op Böda Sands camping op Öland. Dit op een na grootste eiland van Zweden ligt in de Oostzee en heeft een brug met het vasteland. Het landschap van het zuidelijk deel van Öland is zo bijzonder dat het op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. De luxetenten van Böda Sand hebben een kroonluchter aan het dak, heerlijk zachte bedden, een
avontuurlijke inrichting en een eigen terras met luxestoelen. Een restaurant bereid de maaltijden.
Info: www.bodasand.se

Granö Beckasin

Granö Beckasin

Vogelnest met comfort

Granö Beckasin, Granö, Noord-Zweden (Västerbotten)
Het Noord-Zweedse dorp Granö is een historisch trefpunt van de Sàmi, de enige oerbevolking van de EU. In het grotendeels nog ongerepte Lapland kun je verblijven in de boomtoppen bij de camping Granö Beckasin. Voel je zo vrij als een vogel in een ‘vogelnest’, maar wel een met vloerverwarming, douche/toilet en minikeuken.
Info: www.granobeckasin.com

Granö Beckasin

Granö Beckasin

Wonen in een boomstronk

Karlsborgs Camping, Karlsborg, Midden-Zweden (Västergötland)
De meeste bomen zijn voor mensen te klein om letterlijk in te wonen, maar dat is een heel ander verhaal voor de twee 5160 jaar oude boomstronken van Karlsborgs Camping. Volledig uitgerust met bedden, douche/wc, minikeuken en tuinset. Met uitzicht over Vättern, het op een na grootste Zweedse meer.
Info: www.karlsborgscamping.se

Grottendorp bij de dierentuin

Skånes Djurparks Camping, Höör, Zuidwest-Zweden (Skåne)
Lord of the Rings op zijn Zweeds bij de camping van de dierentuin van de Zweedse streek Skåne, in het uiterste zuidwesten van het land. Een grottendorp waarvan de vertrekken zijn uitgerust met bedden en een douche/wc. Delen van de camping liggen in een natuurreservaat,
Skånes dierentuin ligt er vlakbij.
Info: www.grottbyn.se

Vlotvaren

Klarälvens Camping, Stöllet, Midden-Zweden (Värmland)
Vlotvaren in optima forma op de heldere rivier (Klarälven) in Värmland, Midden-Zweden. Eerst het vlot bouwen op Klarälvens Camping, onder de deskundige leiding van de toeristische natuurorganisatie Vildmark i Värmland. Daarna kun je los. Leg aan waar je wilt of boek de reis
all-inclusive: met voorbestemde overnachtingsplaatsen waar je kunt aanschuiven voor het diner.
Info: www.vildmark.se

Sàmihut

Saiva Camping, Vilhelmina, Lappland
Overnachten in een Lappkåta, een Sàmi-hut, op de Saiva Camping in Noord-Zweden. Gelegen aan het strand van het meer Baksjön. De hutten zijn uitgerust met twee bedden, een houtkachel en een koelkast.
Info: www.saiva.se

Pippi Langkous-boomhut

Kneippbyn Resort, Visby, Gotland
Een kinderdroom gaat in vervulling bij verblijf in de bijzondere boomhutten van Kneippbyn Resort in Visby op Gotland. Precies zoals Pippi Langkous, wiens originele huis uit de films vlakbij te bezoeken is. Gotland is het grootste Zweedse eiland, middenin de Oostzee. Het heeft prachtige zwemplekken. De ommuurde stad Visby is Unesco-werelderfgoed.
Info: www.kneippbyn.se

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zweden

 

Reviews lezen over Zweden

Meer informatie over Zweden vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zweden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zweden met Skyscanner

Kaart van Zweden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.