Fietsparadijs Limburg eert zijn klassiekers

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen en de campagne van Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse fiets- en wielercultuur in de kijker te plaatsen, lanceert Fietsparadijs Limburg zijn nieuwe ambities.

En 7-voudig ‘Fietsprovincie van het Jaar’ (2006 – 2012) legt de lat opnieuw hoger… Zo kondigt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme (en ex-wielrenner), Igor Philtjens, aan:

Fietsparadijs Limburg is al jaren top of mind voor recreatieve fietsvakanties. Dit jaar willen we onze koppositie ook verstevigen bij wie meer sportieve ambities koestert. Alleen door ambitieus te blijven, kunnen we onze fietslengte voorsprong behouden.

Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen

Fietsparadijs Limburg gaat in 2013 de sportieve toer op


‘Ronde 100’, de campagne van Toerisme Vlaanderen om naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen de Vlaamse fiets- en wielercultuur in de kijker te plaatsen, is voor Limburg dé gelegenheid om te onderstrepen dat Limburg een fietsparadijs is met veel mogelijkheden voor verschillende types van fietsers, van de recreatieve tot de sportieve fietsers. Nieuw dit jaar in Fietsparadijs Limburg:

  • Eén fietsplatform op www.toerismelimburg.be brengt het ruime aanbod van Fietsparadijs Limburg samen. Een digitale fietsgids geeft je een gepersonaliseerd aanbod op maat van jouw fietswensen en -capaciteiten en is ook via mobiele media raadpleegbaar.

  • Fietsparadijs Limburg voegt inhoud toe aan het fietsroutenetwerk. De meest intrigerende Limburgse fiets- en wielerverhalen zijn voor het eerst bijeengebracht op www.toerismelimburg.be.

  • Fiets in het wiel van bekende Limburgse Flandriens. Tal van nieuwe themafietstochten leiden je doorheen de rijke Limburgse fiets- en wielergeschiedenis, onder meer vanuit Circuit Zolder, dé wielertempel van Fietsparadijs Limburg.
  • Openluchtmuseum Bokrijk katapulteert je terug naar de heroïsche wielermomenten: kruip in het museumdeel ‘De sixties’ in de huid van jouw wieleridool van toen, herbeleef op 2 juni een dorpskoers uit de jaren ‘30 en ontdek deze zomer de geheimen van de kersmiskoers tijdens de expo ‘In het wiel van de sixties’.

De Ronde van Limburg is terug van weggeweest. Op Hemelvaartdag 9 mei is het weer zover! Verken hem in de voormiddag op eigen tempo (25, 67 of 106 km).

Fietsparadijs Limburg heeft de ambitie om de dromen van iedere fietser, welk type dan ook, waar te maken. Combineer jouw sportieve ambities met een portie genieten en boek een fietsvakantie in Limburg. Je hebt de keuze uit 130 fietsarrangementen bij fietsvriendelijke logiesuitbatingen in Limburg en een 50-tal aanbiedingen op www.toerismelimburg.be

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Limburg

 

Reviews lezen over Limburg

Meer informatie over Limburg vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.