Grootste jazzfestival Duitsland in Düsseldorf

Cultuurstad bij uitstek. De langste bar van de wereld. Winkelwalhalla Koningsallee. Architectonische iconen in de wijk Medienhafen en populaire kerstmarktbestemming. Düsseldorf staat bij toeristen bekend om deze bezienswaardigheden en wil daar graag een nieuwe loot aan toevoegen: hét adres voor liefhebbers van jazz. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei staat de stad weer bol van nationale en internationale jazz artiesten die met ruim 80 concerten het predicaat jazz-mekka van Duitsland waar moeten maken.

De 21ste versie van het muziekevenement pakt dit jaar uit met 500 muzikanten en 36 podia over de hele stad en de organisatie verwacht 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Behalve jazz is er ook funk, soul, blues en rock te horen. Optredens van onder meer Xavier Naidoo, Lukas Graham, Candy Dulfer, Max Mutzke en de veelbelovende Berlijnse jazzband Mo’Blow. De volledige programmering van het jazzfestival vindt men op www.duesseldorfer-jazzrally.de. Kaarten in de voorverkoop kosten €29 per ticket voor vier dagen, aan de kassa €35, uitgezonderd speciale concerten. Een kaart voor alleen de zondag kost € 25. Tickets zijn te koop bij via www.dticket.de. Hotelarrangementen kunnen geboekt worden via www.duesseldorf-tourismus.de en voordelig op Booking.com.

Publiek Düsseldorf Jazz Rally

Publiek Düsseldorf Jazz Rally

Onder de top acts behoort het optreden van de Duitse zanger Xavier Naidoo & quartet – bekend van onder meer ‘Nicht von dieser Welt’ – op vrijdagavond 17 mei. De locatie is zeer bijzonder: hangar 8 op de luchthaven van Düsseldorf met op de achtergrond uitzicht op een Airbus toestel. Voor dit speciale concert geldt een apart tarief: €29,50. Er is een gratis bus shuttle van de binnenstad naar de luchthaven en retour.

Optredens

Alle andere concerten vinden plaats in Düsseldorf, het merendeel op loopafstand van elkaar. Zo treedt de Deense soulzanger Lucas Gaham vrijdagavond 17 mei om 20.30 uur op in de concerttent op het Burgplatz en zal Candy Dulfer in dezelfde locatie zaterdagavond 18 mei de dak van de tent blazen.

Liefhebbers van New Orleans Jazz komen aan hun trekken met het optreden van de blues en jazz drummer Torsten Zwingerberger die met zijn band The New Orleans Shakers vrijdagavond in het Stadtmuseum optreedt of met de Nederlandse The N’Awlins Brassband die zaterdagavond en zondagmiddag optredens verzorgen.

Verder optredens van onder meer de Xaver Fischer Trio, Claudia Carbo, Jasper van ’t Hof Quartet, The Mighty Mocambos, Philippe Léogé en Sonia Sing Acoucistic Lounge.

In de buurt van Düsseldorf zijn verschillende campings. Campingplatz Lörick ligt op zo’n 2,5 km van de binnenstad en op zo’n 5 km afstand kun je met je caravan of camper terecht bij Caravan-Center Messegelände Düsseldorf. Op zo’n 16 km afstand ligt camping Unterbachersee aan een meer met dezelfde naam en 20 km van de binenstad ligt Rheincamping Meerbusch.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.