Navarra: Citybreaks, wijnroutes, wandeltochten

Komt het voorjaar niet naar Nederland, dan zoeken we het op. In Navarra is het voorjaar wél aangebroken. Klaar voor een bruisend seizoen met bijzondere activiteiten en een aangenaam klimaat. Tijd voor een citybreak Pamplona, een zelf uitgestippelde wijnroute, een bezoek aan de middeleeuwen of een wandeltocht door de afwisselende, indrukwekkende natuur van de Spaanse regio.

Landschap Navarra

Landschap Navarra

Citybreak Pamplona

Pamplona is de hoofdstad van Navarra. De oude Romeinse stad ligt aan de rivier de Arga, in het centrum van het voormalige Koninkrijk. Ten zuiden van de bergen en valleien van de Pyreneeën en ten noorden van de kloosters, kastelen en de vruchtbare Ebro-vallei. De mensen zijn er extravert en gastvrij en het onbreekt er nooit aan goed eten en vertier. Pamplona is de ideale uitvalsbasis voor een verkenningstocht door een veelzijdig landschap. Bezoekers van het oude centrum kunnen dagen rondslenteren zonder zich te vervelen, want vanzelfsprekend moet de goede naam van de bars en winkels hier uitgebreid getest worden. Binnen de oude stadsmuren huist bovendien een rijke historie. Zo loopt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela dwars door de stad. Het Redkin Bastion biedt een schitterend uitzicht over de smalle straatjes, pleintjes en unieke bouwwerken.

‘Ruta del Vino’

Navarra staat bekend om haar rijke keuze aan kwaliteitswijnen. De populaire Ruta del Vino loopt door heel Spanje en dus ook Navarra. Ontdek de wijngaarden, restaurants, barretjes, accommodaties en omgeving te voet, te paard of op de fiets. Proef de nuances van bijzondere wijnen in een unieke omgeving met rijk erfgoed, zoals middeleeuwse paleizen. Een genot voor alle zintuigen.

Aan de wandel

Navarra is een wandelbestemming bij uitstek. De verschillende regio’s bieden afwisselende natuur en cultuur. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is wereldberoemd en combineert eeuwenoude tradities en geschiedenis met indrukwekkende natuur. Kies je liever een rustigere route? Ga dan op pad in het natuurpark van de woestijn Bardenas Reales dat in 2000 door Unesco is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. In dit magnifieke natuurpark lopen wandelroutes door de verschillende zones van het gebied. De canyons en kliffen lijken wel buitenaards. Een echte aanrader is “Dehesa del Moncayo”; het hoogste punt van het gebied met een enorme verscheidenheid aan flora, fauna en, fantastische uitzichten.

Architectuur Navarra

Architectuur Navarra

Over Navarra

Op nog geen 1.400 kilometer van Amsterdam, ligt de Spaanse regio Navarra. Dit voormalige Koninkrijk is nu een autonome gemeenschap, waarbij de overblijfselen uit de rijke middeleeuwse geschiedenis overal te zien zijn. De regio grenst in het noorden aan Frankrijk, in het zuiden aan de provincies La Rioja en Zaragoza, in het oosten aan de Aragonese provincies Huesca en Zaragoza en in het westen aan de Baskische provincies Guipuzcoa en Alava. Navarra beslaat een grondgebied van ruim 10.000 km2 en bestaat uit vier zones: De Pyreneeën, de Cuenca de Pamplona, de Middenzone en de Ribera. De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Navarra

 

Reviews lezen over Navarra

Meer informatie over Navarra vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Navarra. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Navarra met Skyscanner

Kaart van Navarra

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.