Nieuwe wandelroute ‘Rondje Rotterdam’

Met een skyline die continu verandert, befaamde architectuur, een ruim aanbod van kunst en cultuur en hippe hotspots valt er voor bezoekers van Rotterdam genoeg te ontdekken. Het nieuwe Rondje Rotterdam, een wandeltocht door het centrum van de Maasstad, leidt bezoekers langs de highlights van de stad.

rondje-rotterdam-nieuwe-wandelroute

Rondje Rotterdam

In het Rondje Rotterdam zijn de architectonische en culturele hoogstandjes van Rotterdam opgenomen, evenals café en restauranttips voor onderweg. Bezoekers vinden zo makkelijk hun weg door de stad. De ongeveer twee uur durende wandeling (totale lengte van circa tien kilometer) staat beschreven in een gidsje met een plattegrond. De route wordt ook op voetgangersbordjes in de stad aangegeven.

Nieuw zijn de drie thema-selecties achterin de gids. ‘Eigenwijs Rotterdam’, ‘Authentiek Rotterdam’ en ‘Luxe Rotterdam’ bieden ieder twaalf tot veertien aanvullende tips over uitgaan, winkelen, architectuur, en kunst en cultuur in de stad. Zo belicht ‘Eigenwijs Rotterdam’ de stad buiten de gebaande paden. ‘Authentiek Rotterdam’ gaat dieper in op architectuur en kunst en cultuur. ‘Luxe Rotterdam’ laat de meer exclusieve uitgaansgelegenheden en winkels in de stad zien.

Rondje Rotterdam is in zes talen gedrukt: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. De gids is verkrijgbaar in het stadspromotiecentrum Rotterdam.info en het VVV Rotterdam Info Café nabij Rotterdam Centraal. Rondje Rotterdam is ook digitaal, via www.rotterdam.info beschikbaar en staat eveneens op de Rotterdam-app.

Het nieuwe Rondje Rotterdam, een product van Rotterdam Marketing, vervangt de oude themarondjes ‘Highlights’, ‘Kunst en Cultuur’ en ‘Architectuur’. Veel plekken die deze routes aandeden zijn nu samengevoegd in één handzaam wandelgidsje.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.