5 Mooiste Huwelijksbestemmingen Kenia

Er is niets romantischer dan een huwelijksreis naar het magische Kenia. Op safari om de Big Five te ontmoeten; lodges met uitzicht over de uitgestrekte wildernis of tenten in de stijl van Out of Africa; eindeloze witte zandstranden; luxe spabehandelingen; diners bij kaarslicht onder een hemel vol sterren; genieten van de zonsondergang met een glas champagne; Kenia heeft alles wat pasgetrouwden stellen zoeken in een huwelijksreis. Hierbij een vijftal suggesties:

Ngerende Island Lodge

Gelegen in een hoefijzervormige bocht van de Mara rivier is de lodge aan alle kanten omringd door water. De lodge deelt haar unieke plaats langs de rivier met twee grote groepen nijlpaarden. Alle suites zijn op palen gebouwd en bieden volledige privacy. Elke suite biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Ol Donyo Lodge

De ol Donyo Lodge ligt midden in de Mbirikani Group Ranch op de hellingen van het Chyulu Hills National Park in het zuidoosten van Kenia. De Kilimanjaro en een pad waar olifanten langstrekken tijdens de migratie vormen het uitzicht vanuit de suites. De lodge staat bekend om zijn bedden onder de sterrenhemel. Naast een bed in de kamer heeft elke suite ook een bed op het balkon staan.

Ol Donyo Lodge
ol-donyo-lodge-kenia

Elsa’s Kopje

Het ruige en afgelegen Meru National Park werd van de vergetelheid gered door Elsa’s Kopje, een prijswinnend boetiekhotel. Romantisch vormgegeven in de Mughwango Hill. Elk huisje is rond de rotsen gebouwd, met een grote slaapkamer, open woonkamer, een in de rosten uitgehouwen badkamer en een adembenemend uitzicht. Bezoekers hebben het rijk voor zichzelf, de hele 870 vierkante kilometer. Meru National Park staat bekend om zijn neushoornreservaat. Daarnaast zijn er grote kuddes olifanten, leeuwen en vogels, en meer diversiteit aan diersoorten dan welk park dan ook in Oost-Afrika.

Shompole

Hartverwarmend romantisch en chic, de Shompole safari lodge. Gelegen aan de rand van de Great Rift Valley op de rug van de Nguruman berg. De lodge bestaat uit acht rieten openluchtkamers. De bedden, badkamers en privé zwembaden zijn allemaal gebouwd in een open structuur, maar slim verborgen in het landschap om het idee te creëren dat je alleen op de wereld bent.

Kinondo Kwetu

Galu-Kinondo is een toevluchtsoord voor mensen op zoek naar vrijheid en rust, weg van de typische toeristische stranden. Dit kleine boetiekhotel is een familiebedrijf en is een thuis ver van huis. Rustige witte stranden, suites die zijn ingericht met Afrikaanse kunst, huisgemaakte gerechten, en genoeg activiteiten. Het bijgelegen rif is een fantastische plek om te snorkelen of te duiken. Bezoekers beschrijven het als zwemmen in een gigantisch aquarium.

Kinondo Kwetu
kinondo-kwetu-kenia

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kenia

 

Reviews lezen over Kenia

Meer informatie over Kenia vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kenia. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Kenia met Skyscanner

Kaart van Kenia

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.