Den Haag klaar voor aftrap toeristisch seizoen

Het Openluchtspektakel The Passion in de binnenstad, de opening van het strandseizoen met maar liefst zeven nieuwe beachclubs en een nieuwe boulevard, twee gloednieuwe interactieve attracties in Madurodam, de 75-jarige verjaardag van Drievliet, en de groeiende populariteit als Koninklijke stad zorgen voor een klinkend aanbod voor bezoekers tijdens het Paasweekend.

stad-den-haag-klaar-voor-nieuw-toeristisch-seizoen-met-nieuwe-attracties

Openluchtspektakel

Het Paasweekend begint al op witte donderdag. De stad is dan het decor voor het live spektakel The Passion, met als hoofdlocatie de historische Hofvijver. Het evenement belooft niet alleen een televisiehit te worden maar ook een groots openluchtevenement waar naar verwachting 20.000 bezoekers op af zullen komen.

nieuwe-attractie-den-haag-openuchtspectakel-the-passion

Nieuwe strandtenten, nieuwe boulevard

Even verderop staan talloze nieuwe beachclubs klaar langs een nieuwe boulevard, klaar voor de aftrap van het nieuwe strandseizoen. De compleet vernieuwde boulevard (officiële opening zaterdag 6 april) geeft de badplaats tussen het populaire havengebied en SEA LIFE een nieuw en modern elan. De kustwerkzaamheden hebben er bovendien voor gezorgd dat het strand 70 meter diep is. Tel dit op bij een strandlengte van 11 kilometer en een ongekend divers en ruim aanbod aan beachclubs en Scheveningen is de plek om het voorjaar in te luiden tijdens Pasen. Voor actuele informatie zie www.denhaag.nl/slimnaarscheveningen

Nieuwe attracties

Madurodam lanceert bij de seizoensopening op 29 maart twee gloednieuwe doe-dingen: Panorama Vlucht en DJ Tafel. Panorama Vlucht is een doe-ding waarbij je jezelf op film kunt vastleggen terwijl je in 60 seconden over Nederlandse hoogtepunten in Madurodam vliegt. Bij de DJ Tafel kunnen bezoekers zelf muziek mixen en dansen de Madurodammertjes mee op de beat van de muziek. Deze beleving is gestoeld op het feit dat Nederland inmiddels niet alleen meer geroemd wordt om de bijzondere Deltawerken, gebouwen en vindingrijkheid. Al jaren staan we bekend als het land waar veel DJ talent vandaan komt. Het park is interactief geworden en biedt de bezoekers nu een totaalbeleving. Bezoekers worden uitgedaagd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Via de bekende miniaturen, interactieve filmpjes waarin Madurodammertjes de hoofdrol spelen en via tientallen interactieve doe-dingen komen de verhalen van Nederland tot leven.

Attracties gooien deuren open

Voor veel attractieparken is Pasen het eerste weekend om de deuren voor het publiek open te gooien. Zo ook voor Duinrell en Drievliet. Drievliet viert tevens haar 75-jarig bestaan met nieuwe attracties en uitbreidingen. Zo zijn er inmiddels 35 grote attracties, speeltuinen en shows voor de hele familie. Duinrell start het seizoen met een nieuwe overnachtingsmogelijkheid: glamping.

Populair als Koninklijke stad

De Oranjes houden van Den Haag. Ze zijn al vier eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als residentie van de huidige Majesteit en de toekomstige Koning en Koningin, maar ook verschillende generaties hiervoor hebben in de stad gewoond. De aanwezigheid van honderden jaren Koninklijk bloed is nu nog terug te zien in de vele paleizen, de statige lanen en de vele bijzondere gebouwen als de Koninklijke Stallen, de Koninklijke Schouwburg of de Ridderzaal. Nu met de abdicatie in het vooruitzicht is Koninklijk Den Haag actueler dan ooit. Veel gevraagd zijn de Koninklijke wandelroutes, de Paleistuin, Oranje- of Paleisvaarten of Escher in het Paleis, een modern museum in het voormalig werkpaleis van Koningin Emma.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag

 

Reviews lezen over Den Haag

Meer informatie over Den Haag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Haag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Haag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.