Apenheul tweede ‘Leukste Uitje van Nederland’

Nog geen dag geopend en Apenheul valt al in de prijzen. Op maandag 25 maart, de eerste dag dat het dierenpark weer geopend is, is Apenheul tweede geworden in de verkiezing Leukste Uitje van Nederland, de publieksprijs van het Land van ANWB. Een titel om heel trots op te zijn, want Apenheul laat hiermee veel grote attractie- en dierenparken achter zich. Zusterdierentuin GaiaZOO won de eerste prijs.

apenheul-tweede-2e-leukste-uitje-van-nederland-2013

Leukste Uitje

Voor het derde jaar op rij heeft het Land van ANWB, een uitjes-platform voor en door leden van de ANWB, de verkiezing Leukste Uitje van Nederland gehouden. Vorig jaar eindigde Apenheul nog in de top 3 van het Leukste Uitje van de Provincie Gelderland. Dit jaar is het dierenpark dus één van de leukste uitjes van héél Nederland. De prijs is een bekroning op de drie jaar geleden ingezette koers ‘Herken jezelf’, waarmee Apenheul zijn bezoekers letterlijk en figuurlijk zo dicht mogelijk bij de apen brengt.

Zusjes aan de top

Het dierenpark GaiaZOO in Kerkrade werd eerste in deze verkiezing. En daar is Apenheul ook heel trots op. GaiaZOO is de zusterdierentuin van het Apeldoornse dierenpark. Het park werd in 2004/2005 ontworpen en gebouwd door Apenheul.

Mooie start

De titel is een mooie start van een nieuw seizoen voor Apenheul. Het dierenpark heeft op 25 maart haar deuren weer geopend voor bezoekers. Na een lange winter, waarin hard is gewerkt aan veel vernieuwingen in het park. Zo is de entree van het doodshoofdapengebied aangepakt en het orang-oetan gebied vernieuwd. Tot en met 27 oktober 2013 is Apenheul dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in de maanden juli en augustus tot 18.00 uur.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.