Museumweekend op Paleis Het Loo Apeldoorn

Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan het Museumweekend op zaterdag 6 en zondag 7 april aanstaande. Voor jong en oud worden 
er gratis extra activiteiten aangeboden. Er geldt een gereduceerd entreetarief van € 5,00 per persoon, een goede reden om een bezoekje te brengen aan Paleis Het Loo!

museumweekend-op-paleis-het-loo-apeldoorn-2013

Routes

In de verzameling van Paleis Het Loo bevinden zich bijzondere voorwerpen met een verrassend verhaal. Voor volwassenen is de route ‘Paleisgeheimen’ uitgezet, met leuke weetjes en anekdotes bij de objecten en paleiskamers. Kinderen tot circa 9 jaar kunnen de ‘Oranje-appeltjes-speurtocht’ door het paleis volgen. Beide routes zijn gratis verkrijgbaar. Daarnaast kan de bezoeker een audiotour volgen met achtergrondinformatie en verhalen over het paleis en zijn bewoners (€ 3,00), voor kinderen vanaf circa 9 jaar is er een speciale kindertour verkrijgbaar.

Tentoonstellingen

De onlangs geopende presentatie ‘Meesters uit het Mauritshuis’ toont ruim 35 topstukken uit de collectie van het Mauritshuis, die tijdelijk zijn ondergebracht op Het Loo Apeldoorn. In de Westvleugel is de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ te bekijken, met 75 kleurrijke portretten van de koningin; de expositie ‘Wilhelmina’s Levensavond’, over haar jaren op Het Loo, is dit weekend voor het laatst te zien.

Het park rond jachtslot Het Oude Loo is tijdens het Museumweekend toegankelijk voor publiek.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.