President Obama bezoekt wereldwonder ‘Petra’

Op zaterdag 23 maart jl. sloot de Amerikaanse president Barack Obama zijn Midden-Oosten toer spectaculair af met een bezoek aan wereldwonder Petra. De grote trots van Jordanië maakte diepe indruk op de president. Zijn aanwezigheid is van positieve invloed op het toerisme in Jordanië, versterkt de internationale positie van Petra als belangrijke bezienswaardigheid en bevestigt de rust en veiligheid in het gebied.

president-obama-bezoekt-wereldwonder-petra-jordanie

Petra: een veilige haven

“Dit is spectaculair” en “dit is fantastisch”, waren uitspraken van de Amerikaanse president toen hij rondliep in de roze stad Petra. Het wereldwonder is volgens de president altijd een ‘veilige haven’ geweest. Tijdens zijn wandeling werd hij vergezeld door Nayef Al-Fayez, minister van Toerisme en Oudheden, de voorzitter en leden van de Petra Tourism and Development Regional Authority en zijn gids Dr. Suleiman A.D. Al Farajat, professor Toerisme aan de Universiteit van Jordanië.

Jaarlijks honderdduizenden bezoekers

Petra is volgens UNESCO één van de zeven wereldwonderen en de bekendste bezienswaardigheid in Jordanië. Jaarlijks reizen honderdduizenden bezoekers af naar de ‘roze stad’ en de populariteit groeit nog steeds. De indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis zijn een bezoek waard. Dat geldt ook voor de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Jordaanse volk.

Beroemd en bewonderd

Petra is veel bezocht door staatshoofden en beroemdheden en is inmiddels een bekend ‘gezicht’ op de buis. De meest bekende film met Petra als decor is de klassieker ‘Indiana Jones and The Last Crusade’ uit 1989, met Harrison Ford in de hoofdrol.

Geschiedenis

De oude stad Petra is één van de nationale schatten van Jordanië en ligt ongeveer drie uur rijden ten zuiden van hoofdstad Amman. Petra is een erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat 2.000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië leefde. Hoewel de meeste schatten in Petra zijn gebouwd door de Nabateeërs, is het gebied al bewoond sinds 7.000 – 6.500 voor Christus.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Jordanië

 

Reviews lezen over Jordanië

Meer informatie over Jordanië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Jordanië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Jordanië met Skyscanner

Kaart van Jordanië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.