Zorgreizen van de ANWB op Curaçao

ANWB heeft iets nieuws. Ze biedt voor het eerst een zorgreis aan naar Curaçao voor gezinnen waarvan iemand een mobiliteitsbeperking heeft. De zorgreis zorgt ervoor dat iedereen de kans heeft om naar de zon te gaan en verleend begeleiding zoals men dat thuis gewend is en die tevens gefinancierd kan worden. Tijdens de zorgreizen heeft iedereen écht vakantie.

punda-curacao-anwb-zorgreizen

ANWB reisbegeleiding

De reisbegeleiders van ANWB hebben een medische achtergrond en begeleiden de deelnemer vanaf Schiphol. Eenmaal op Curaçao komen daar ook verplegers en verzorgers van ‘Joseph Cares’ bij. Deze organisatie is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een mobiliteitsbeperking.

Zorg

Op Curaçao is zorg aanwezig zoals men dat thuis gewend is. Dat varieert van persoonlijke verzorging, verpleging tot begeleiding. Meestal reizen de deelnemers niet alleen, veelal reizen zij in gezelschap van familie of vrienden. Door de zorgmogelijkheid hoeft de reiziger met een beperking niet altijd om hulp te vragen bij medereizigers.

Financiering

Een groot gedeelte van de reizigers met een beperking heeft recht op zorg vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Wanneer er thuis of in een zorginstelling gebruikt wordt gemaakt van de AWBZ-zorg dan kan de reiziger de indicatie ook voor de vakantie gebruiken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Curaçao

 

Reviews lezen over Curaçao

Meer informatie over Curaçao vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Curaçao. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Curaçao met Skyscanner

Kaart van Curaçao

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.