TENT: Charting New Routes in Typography

Woensdagavond 10 april staat TENT in het teken van innovaties in de typografie. Tijdens deze avond wordt de nieuwe publicatie ‘TYPE COMPASS, Charting New Routes in Typography’ van Emilio Macchia en Michael Brenner (VosBrenner) gepresenteerd. De ontwerpers Emilio Macchia, Matteo Cossu, Luca Bendandi en grafisch vormgever Michael Brenner spreken over het onderzoek dat ten grondslag ligt aan het boek.

type-compas-charting-new-routes-in-typography-tent-rotterdam-

Achtergrond

De typografie van drukwerk bestaat al eeuwen, terwijl letterontwerpen voor het internet nog maar een jonge geschiedenis kennen. Wat zijn de meest innovatieve letterontwerpen van het moment en waar zal de typografie zich naar toe ontwikkelen? De ontwerpers Emilio Macchia, Matteo Cossu, Luca Bendandi spreken samen met grafisch vormgever Michael Brenner over de toekomst van de grafische beeldcultuur aan de hand van toonaangevende fonts en werk van ontwerpstudio’s.

De avond is georganiseerd in het kader van de nieuwe publicatie ‘TYPE COMPASS, Charting New Routes in Typography’ van Emilio Macchia en Michael Brenner. Het boek onderzoekt het typografische landschap van de afgelopen zes jaar aan de hand van ontwikkelingen op het gebied van letterontwerp, typografische installaties en werk van toonaangevende grafische vormgevers en letterontwerpers.

Over de sprekers:

Michael Brenner (VosBrenner)

De Rotterdamse ontwerpers Nele Vos (DL) en Michael Brenner (VS) begonnen hun grafisch ontwerpbureau in 2008 en zijn gespecialiseerd in informatie-ontwerp (o.a. Die Zeit), boekontwerp en tentoonstellingsontwerp (o.a. Matter Practice Architect, New York). VosBrenner heeft voornamelijk opdrachtgevers in het culturele veld waaronder het Guggenheim Museum (New York), New Museum of Contemporary Art (New York), Pierre Bayle Foundation en TENT Rotterdam.

Matteo Cossu

Matteo Cossu heeft gewerkt voor organisaties als Southern Records, Acantilado en als editor voor Mao Mao Publications / Loft Books. Cossu publiceerde ‘1000 Ideas by 100 Graphic Designers’ (2009) en ‘Walk This Way: Sign Graphics Now’ (2010), een studie over bewegwijzering ontwerp. In 2010 richtte Cossu samen met Luca Bendandi de uitgeverij SHS op in Berlijn.

Emilio Macchia

Sinds 2011 is hij onderzoeker Ontwerpen aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht. In 2012 schreef hij Bits and Pieces, Charles Nypels Archive en was hij de curator van de tweede editie van de Italiaanse kunstboekenbeurs Fahrenheit 39 in Ravenna, Italië. PRESS TO ATTACK, dutch clandestine publishing in the occupation years 1940-45 van Emilio Macchia won de prestigieuze Fondazione G. Fedrigoni National Prize 2012.

Luca Bendandi

Bendandi is grafisch ontwerper en mede-oprichter van SHS Publishing. Hij heeft eerder gewerkt in studio’s als Raison Pure (Frankrijk), Estudio Mariscal (Spanje), Studio 46XY (Italië) en bij Vincent de Rijk Werkplaat (Rotterdam). Bendandi gaf tevens les in Basic Typography en Magazin Design aan IED-Istituto Europeo di Design in Barcelona.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.