VVV Den Haag 20% meer bezoekers

VVV Den Haag/Haags Uitburo, onderdeel van Den Haag Marketing, ontving in 2012 aanzienlijk meer bezoekers dan in 2011. Op de centrale locatie in de Openbare Bibliotheek aan het Spui kregen ruim 99.000 bezoekers persoonlijk advies, een stijging van bijna 20% ten opzichte van 2011. 55% van de bezoekers kreeg toeristische en culturele tips; 45% van de bezoekers kocht een product. Marco Esser, directeur Den Haag Marketing:

VVV/Haags Uitburo slaagt erin om bezoekers te verleiden meer te doen in onze stad dan zij aanvankelijk van plan waren. Dat verrijkt de ervaring van de toerist en is ook nog eens goed voor de stad.

den_haag_vvv_toename_bezoekers_2012

Toenemende populariteit

Van het totaal aantal bezoekers aan de centrale VVV vestiging kwam circa 60% uit Nederland. Marco Esser:

Den Haag weet de trend om vaker in eigen land op vakantie te gaan te verzilveren en deze Nederlandse weekendjesweg-toeristen weten onze VVV/Haags Uitburo vestiging goed te vinden voor persoonlijke ‘geheimtips’.

40% van de bezoekers aan de VVV/Haags Uitburo vestiging kwam uit het buitenland. Van de buitenlandse bezoekers staat de Duitser met stip op 1. Als stad aan zee blijft Den Haag een populaire bestemming voor de Duitse toerist. Die populariteit lijkt alleen maar toe te nemen.

Stijging bezoekersaantallen

De VVV zit sinds juni 2011 aan het Spui op de begane grond van de Centrale Bibliotheek. Het ´samenwonen´ met de bibliotheek op deze plek bevalt beide partijen goed: de functie van het gebouw wordt beter benut waardoor er meer bezoekers worden getrokken. Het totaal aantal bezoekers van de locatie steeg in 2012 tot maar liefst 1.101.000.

Bezoekers trekken

VVV Den Haag is in 2010 gestart met een nieuw concept waarbij de bezoeker meer dan voorheen actief wordt opgezocht. Naast de centrale locatie op het Spui is het aantal VVV-agentschappen volgens de shop-in-shop formule fors uitgebreid: de VVV is nu aanwezig in Kijkduin (NH Atlantic), Scheveningen (Pier en Keizerstraat), historische binnenstad (Museumshop Lange Voorhout) en De Vulpen in de Frederik Hendrikstraat. Ook was de VVV met medewerkers en een desk aanwezig op negen grote internationale congressen om de zakelijke bezoeker te voorzien van toeristische tips. In totaal werden zo ook nog eens ruim 50.000 bezoekers van informatie voorzien.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag

 

Reviews lezen over Den Haag

Meer informatie over Den Haag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Haag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Haag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.