Strategische ontwikkelingen Hilton Europa

Hilton Worldwide opent 10 nieuwe hotels in Centraal-Europa op basis van een strategische ontwikkelingsovereenkomst met hotelspecialist Foremost Hospitality Management GmbH (Foremost). De hotels worden toegevoegd aan de ketens uit het middensegment, Hampton by Hilton en Hilton Garden Inn, die beide een ongeëvenaarde groei hebben doorgemaakt in Europa met meer dan 125 hotels in bedrijf of in ontwikkeling sinds hun introductie hier in 2006.

hilton_stuttgart_nurmberg

Hampton by Hilton

Naar verwachting wordt de meerderheid van de nieuwe hotels onder de naam Hampton by Hilton gevestigd, de keten die onlangs voor het derde jaar op rij op de eerste plaats is geëindigd in de jaarlijkse Franchise 500®-lijst van Entrepreneur Magazine. De hotels worden op belangrijke locaties in Duitsland gevestigd en ook worden de mogelijkheden in Oostenrijk onderzocht. Hampton by Hilton Nuremberg en Hampton by Hilton Stuttgart, die naar verwachting respectievelijk in 2014 en 2015 worden geopend, zijn de eerste definitief bevestigde hotels. Verder zal er een gefaseerde uitrol plaatsvinden van andere hoteldeals die de komende maanden bekend zullen worden gemaakt.

Ruimer aanbod middensegment

De meervoudige ontwikkelingsovereenkomst, op basis waarvan Foremost de hotels zal exploiteren via individuele franchiseovereenkomsten, zal voor een ruimer aanbod van hotels uit het middensegment in dit gebied zorgen.
Patrick Fitzgibbon, senior vice president of development, Hilton Worldwide, Europa en Afrika:

Duitsland is een van de grootste internationale markten van Hilton Worldwide en deze aankondiging laat onze wens zien om hier en in de rest van Centraal-Europa verschillende ketens te vestigen. We kijken ernaar uit dit project samen met Foremost te mogen realiseren, een organisatie met een onberispelijke reputatie in de branche.

Met ons huidige portfolio hebben we gezien dat het middensegment in Duitsland steeds populairder wordt; Hilton Garden Inn Frankfurt Airport, Hilton Garden Inn Stuttgart en Hampton by Hilton Berlin City West hebben de standaard gevestigd op het gebied van ontwerp en prestaties. Dat succes willen we graag verder uitbouwen.

Zo meent Hubert van de Loo, managing director, Foremost Hospitality:

We zijn verheugd deze strategische relatie aan te gaan met Hilton Worldwide. Hampton by Hilton is ideaal voor drukke locaties in het centrum van steden als Stuttgart en Neurenberg, en we kijken ernaar uit te zijner tijd nieuwe locaties te kunnen aankondigen.

Prijzen

Met de toekenning van de eerste plaats aan Hampton by Hilton op de jaarlijkse Franchise 500®- lijst van Entrepreneur Magazine wordt deze de eerste hotelketen die deze positie heeft behaald en heeft weten te behouden. Deze prestigieuze lijst staat bekend als de ‘eerste, beste en meest uitgebreide classificatie van franchiseconcepten’ ter wereld. Het merk stond ook bovenaan op de jaarlijkse wereldwijde franchiselijst van Entrepreneur in oktober vorig jaar. Ook Hilton Garden Inn heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept, waaronder de eerste plaats in de meest recente European Hotel Guest Satisfaction Index Study van J.D. Power and Associates. Het merk kreeg de hoogste waardering in het ‘luxe’ segment met 57 punten boven het gemiddelde in het segment.

Mogelijkheden voor de gast

Als de eerste twee bevestigde hotels uit de overeenkomst zullen Hampton by Hilton Stuttgart en Hampton by Hilton Nuremberg beide profiteren van de bekende kenmerken van het merk, zoals een gratis warm ontbijt en gratis onbeperkt toegang tot een snelle internetverbinding. Tevens kunnen gasten 24 uur per dag gebruikmaken van een snackbar met lichte maaltijden, een bar en de 100 procent tevredenheidsgarantie van Hampton by Hilton. Verder zullen de hotels over een fitnesscentrum en parkeergarage beschikken.

Stuttgart

Hampton by Hilton Stuttgart zal 165 kamers tellen in een schitterend gebouw met acht verdiepingen. Het hotel is ongeveer een kilometer van het centraal station verwijderd en zal kunnen profiteren van de grote vraag naar accommodatie die is ontstaan doordat nieuwe bedrijven zich in deze wijk hebben gevestigd. Stuttgart staat bekend als een van de meest toonaangevende bedrijfslocaties van Duitsland, met bijzondere banden met de technologiewereld en de autobranche. In het centrum is het Europese hoofdkantoor van een groot aantal internationale organisaties te vinden en het is tevens een populaire stad voor studenten en academische onderzoeksinstituten. Toeristen die Stuttgart bezoeken, kunnen genieten van een groot aantal activiteiten en culturele bezienswaardigheden zoals het Mercedez Benz Museum en de omringende wijnregio Württemberg.

Nuremberg

Het 80 kamers tellende Hampton by Hilton Nuremberg, eveneens in een bruisende industriestad gelegen, zal in het centrum van de stad gevestigd worden, op nog geen minuut afstand van het centraal station dat Neurenberg met het hoge snelheidsnet van Duitsland verbindt. Dankzij de ligging van de stad in de nabijheid verschillende snelwegen, spoorlijnen en een rivier is de stad steeds belangrijker geworden voor handel met het Midden-Oosten en Oost-Europa. Het hotel ligt op loopafstand van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden, waaronder het Albrecht Dürer Haus, het Germanisches Nationalmuseum en Duitslands beroemde kerstmarkt op het marktplein. De zogenaamde ‘Christkindlesmarkt’, die al meer dan 400 jaar wordt gehouden, trekt ieder jaar bijna twee miljoen bezoekers en staat bekend om zijn gemberkoek.

Mark Nogal, regional head, focused service brand management, EMEA, Hilton Worldwide:

Duitsland is een belangrijke locatie voor onze focused service-hotels. We openden ons eerste Europese Hilton Garden Inn in Stuttgart in 2006 en het eerste Hampton by Hilton van Duitsland in Berlijn in 2010. De toevoeging van deze twee nieuwe Hampton by Hilton-hotels, als onderdeel van de strategische ontwikkelingsovereenkomst, is van het allergrootste belang en als de nummer 1 op de jaarlijkse Franchise 500®-lijst van Entrepreneur Magazine zijn wij verheugd de opening van deze twee nieuwe hotels te mogen aankondigen.Hilton HHonors®

Beide hotels zullen deelnemen in Hilton HHonors®, het enige gastenbeloningsprogramma waarmee leden Points & Miles® voor hetzelfde verblijf kunnen sparen en punten kunnen inwisselen voor een gratis overnachting, waarbij alle dagen van het jaar mogelijk zijn, in meer dan 3.900 hotels over de hele wereld. Momenteel heeft Hilton Worldwide 21 hotels in Duitsland en Oostenrijk verspreid over vier merken, nadat kort geleden het langverwachte Waldorf Astoria Berlin werd geopend. Hampton by Hilton werd in 2010 op de Duitse markt geïntroduceerd met zijn eerste hotel in het westelijke gedeelte van Berlijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Duitsland met Skyscanner

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.