Den Haag: Stad van de Vrede

Den Haag Marketing en het World Forum maken met trots de komst van het World Justice Forum IV naar Den Haag bekend. Het World Justice Forum is ’s werelds voornaamste evenement op het gebied van recht, waarbij zo’n 600 leiders, hoogwaardigheidsbekleders en innovators uit meer dan 100 landen bijeenkomen. Zij zullen zich bezighouden met belangrijke vraagstukken op het gebied van rechten waaronder economische ontwikkeling, technologie, vrouwenrecht en vrijheid van meningsuiting. Het World Justice Forum (WJF) zal plaatsvinden tussen 8 en 11 juli 2013 in het World Forum te Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. De sprekers op het Forum van 2013 worden in april bekendgemaakt. Eerder spraken op het WJF onder anderen Morgan Tsvangirai (premier van Zimbabwe), William H. Gates (medevoorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation), Mary Robinson (voormalig president van Ierland), Adama Dieng (speciaal adviseur voor de preventie van genocide van de secretaris-generaal van de VN).
row of flags in front of the World Forum

Over het forum

Het WJF is een bijeenkomst op wereldniveau die vertegenwoordigers uit de zakenwereld en de overheid, academici en andere leiders met elkaar in gesprek brengt om zodoende praktische programma’s te ontwikkelen die het recht versterken. Zo’n 600 afgevaardigden uit meer dan 100 verschillende landen komen bijeen om cruciale vraagstukken op het gebied van mensenrechten te bespreken. Zij doen dit door middel van plenaire zittingen, thematische forumgesprekken en werkbijeenkomsten die zich voornamelijk richten op het delen van kennis en samenwerking. Het Forum is een platform voor vooraanstaande leiders om urgente problemen op het gebied van rechten te onderzoeken met de focus op samenwerking en het daadwerkelijk ondernemen van actie.

Den Haag, stad van de vrede

Het World Justice Forum is in de internationale stad van vrede en recht uitstekend op zijn plaats. In Den Haag slagen het World Forum en de diverse partijen in de stad, zoals hotels, er al jarenlang in om toonaangevende, internationale congressen zoals het World Justice Forum op hoog niveau te faciliteren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag

 

Reviews lezen over Den Haag

Meer informatie over Den Haag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Haag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Haag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.