Rap naar Rab

De naam van het eiland Rab doet misschien bij weinig Nederlanders een bel rinkelen, maar als het aan Rab zelf ligt, komt daar snel verandering in.
rab-kroatie

Met de ferry naar Rab

Op ongeveer 1400 kilometer vanaf Utrecht vertrekt de ferry naar Rab. Het eiland ligt op een steenworp afstand van het vasteland van Kroatie en de aanblik belooft weinig goeds. Een kale onherbergzame berg. Nu rechtsomkeert maken zou zonde zijn, want na de korte overtocht blijkt Rab vanaf de andere kant van de berg gezien een groene oase. Na korte tijd komt de hoofdstad in zicht, gemakshalve ook Rab genoemd. Een prachtige oude stad, gelegen op een schiereiland. Een viertal klokkentorens bepaalt het stadsbeeld. Rab kende veel overheersers, Liburniërs, Romeinen, Goten, Byzantijnen, Venetianen, Hongaren, Habsburgers, Oostenrijkers en Italianen, maar de stad doorstond de tand des tijds met glans.

Ook het toerisme op het eiland kent een lange geschiedenis en Rab was zelfs z’n tijd vooruit op dit gebied. In 1936 kwam de Engelse Koning Edward VIII met zijn geliefde Wallis Simpson (een gescheiden vrouw waarvoor hij korte tijd later de troon zou opgeven, maar dit terzijde) op zijn jacht bij Rab. Zij vroegen en kregen toestemming van de autoriteiten om naakt te zwemmen, waarmee de eerste stap naar naturisme werd gezet.

Veel voor de Nederlandse toerist

Vandaag de dag heeft Rab ook de Nederlandse bezoeker veel te bieden: twee mooie campings, gevarieerde overnachtingsmogelijkheden van appartementen tot luxe stadshotels, een overheerlijke en gezonde mediterrane keuken, 144 kilometer wandelpaden en 157 kilometer fietspaden, een wondere onderwaterwereld inclusief beschermd amfora gebied en vele zandstranden. En dat laatste is heel bijzonder in Kroatië. Rap dus naar Rab!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kroatië

 

Reviews lezen over Rab

Meer informatie over Rab vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kroatie. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Rab met Skyscanner

Kaart van Rab

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.