Road biken in Nockberge- Oostenrijk

De regio Nockberge in het zuiden van Oostenrijk (deelstaat Karinthië) is met zijn glooiende heuvels, talloze meren en bovengemiddeld aantal zonuren een fietsbestemming eerste klas. De omgeving van het dorp Bad Kleinkirchheimm biedt uitgelezen terrein om per fiets te verkennen.

Nockbike mountainbike

Nockbike mountainbike

Actieve fietsvakantie in de Alpen

Het zuiden van de Alpen met zijn zonovergoten klimaat van april tot oktober, biedt de ideale omstandigheden voor een sportieve en actieve vakantie in Nockberge. Beginnende fietsers, families, maar ook geroutineerde roadbikers zijn enthousiast over de glooiende heuvels en steile bergpassen in de Drau – vallei en rondom de Millstätter See. Lange, steile beklimmingen garanderen een adembenemend uitzicht op de bergen van de Karawanken en de Tauern. Ook voor triatleten is hier genoeg te doen. Feld am See biedt dankzij de gemarkeerde looproutes en twee warme meren de ideale combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen.

Uitgebreid routenetwerk

In Nockberge bevinden zich verschillende meren en hier voert het uitgebreide routenetwerk ook langs. Zo worden onder andere de Brennsee en Afritzer See gepasseerd. Bijkomen van een actieve dag in de buitenlucht kan in hotel Kärntnerhof. De manager van dit hotel is zelf gepassioneerd fietser en begeleidt zijn gasten graag tijdens tours.

Roadbike – pakketten

Bij het hotel kun je verschillende roadbike – pakketten boeken. Zo boek je een pakket voor 7 nachten inclusief halfpension voor € 569,00. Vanaf € 265,40 boek je het pakket voor 3 nachten. Het hotel heeft de routes voor verschillende tours ter beschikking, evenals plattegrond of GPS- download. Je eigen fiets breng je zelf mee.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nockberge

 

Reviews lezen over Nockberge

Meer informatie over Nockberge vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Nockberge met Skyscanner

Kaart van Nockberge

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.