De mooiste stad achter de duinen

Een bezoekje aan de Oranjezaal van Koningin Beatrix, de boetiekjes in het Hofkwartier bezichtigen of lekker relaxen op het Scheveningse strand? Den Haag heeft het allemaal, en nodigt je uit voor een weekend lang genieten!
surfers walking along the The Hague Beach Stadium

Bewonder de Oranjezaal van Beatrix

De binnenstad heeft voor elke shopaholic, Koningshuisfan of cultuurminnende toerist volop keuze. Terug naar de tijden van de Gouden eeuw bijvoorbeeld, de tijden van de gebroeders Huygens: een tentoonstelling in de Grote Kerk, inclusief replica van de Oranjezaal van Koningin Beatrix. Wetenschap in combinatie met gedichten, een Huygens route op historische kaart, literaire app. of een Huygens vaart door de Haagse grachten. Daarna nog even de zinnen verzetten in de winkelstraten? Van grote internationale modeketen tot shoppen in het Hofkwartier of de Denneweg met galeries of boetieks van bijvoorbeeld Neerlands lingeriekoningin Marlies Dekkers.


Surfen, zeilen & loungen op het beste strand van Nederland

Op 10 minuten met de tram vanaf hartje binnenstad of 20 minuten met de fiets sta je op het Scheveningse strand. Het beste strand van Nederland*, ook meermaals bekroonde beachclubs zijn hier te vinden, zoals Whoosah of De Staat. De 11 kilometerlange kustlijn staat verder garant voor een sportieve dagbesteding. Surfen (er is zelfs een kleurrijk surfdorp waar ook overnacht kan worden in zeecontainers), zeilen, kiten of beachvolleybal. Met Nederlands enige Beachstadion kan het Haagse strand zich oprecht sportief noemen.

Festivals

Den Haag staat vanaf de vroege zomer bol van de bijzondere festivals. Zo is het Lange Voorhout de hele zomer het decor van een groot openlucht museum; Den Haag Sculptuur. Folklore proeven en vooral de nieuwe haring, kan op de haven van Scheveningen tijdens Vlaggetjesdag. Verrassend klassiek vind je op een podium en tribune op de Hofvijver tijdens Festival Classique. Liever pop? Kies dan voor Beatstad op het Malieveld of Parkpop.

Den Haag

Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo een. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters, winkels en vorstelijke paleizen met boeiende geschiedenis. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars én Hagenezen. In de stad bloeit cultuur en dans in en buiten de theaters en zijn de winkels 7 dagen per week geopend voor een onvergetelijke shopervaring. En met de zomer in het vooruitzicht lonken het 70 (!) meter diepe strand, de loungebanken van de paviljoens en de sportieve prestaties van surfdudes en zeilers. Welkom in Den Haag.

Om de zomer in Den Haag te proeven nodigt de stad uit tot een bezoek. Voor non-stop shoppen in de stad met het meest veelzijdige winkelaanbod van Nederland, een veelheid aan cultuur en een bezoek aan het strand moet je in Den Haag zijn.

*Jaarlijkse strandtest Nieuwe Revu, 2012

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag/

 

Reviews lezen over Den Haag

Meer informatie over Den Haag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Haag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Haag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.