Indonesië is meer dan Bali

In 2013 legt Indonesië de focus op maar liefst 5 trekpleisters. ’s Werelds grootste archipel heeft toeristen meer te bieden dan het eiland Bali. Denk aan het spectaculaire vulkaanlandschap in het Nationale Park Bromo Tengger Semeru (Java), de onderwaterwereld van Wakatobi (Zuid-Sulawesi), de traditionele Toraja (Zuid-Sulawesi), Sanur (Bali) en het Nationale Park Komodo (Flores).
bintan-indonesie

Gezegend met Bali

Volgens Ibu Esthy Reko Astuty, Directeur Marketing bij het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie, is Indonesië gezegend met de schoonheid van Bali. “Het hindoeïstische eiland is al jaren een absolute trekpleister voor toeristen vanuit de hele wereld. Naast Bali willen we graag andere eilanden en bestemmingen onder de aandacht brengen. Indonesië heeft nog zoveel onontdekte schatten.”

&bnsp;

&bnsp;

Nationale Park Bromo Tengger Semeru (Java)

Het Nationale Park Bromo Tengger Semeru maakt grote indruk tijdens een beklimming in de vroege ochtend. Terwijl de nacht plaats maakt voor een nieuwe dag wordt het levende schilderij, de Bromo vulkaan genaamd, zichtbaar. Een paard brengt je vervolgens in de buurt van een immense krater, waar de spectaculaire krachten van moeder natuur duidelijk zichtbaar zijn.

Enkele verblijftips: Ngadisari, Raya Bromo Hotel, Cemoro Lawang.

Nationaal Park Wakatobi (Zuidoost-Sulawesi)

Ten Zuidoosten van Sulawesi, tussen de Bandazee en de Floreszee, ligt het Nationaal Park Wakatobi. De naam van het park is een combinatie van de eilanden Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko. De koraaltuinen van Wakatobi behoren tot de mooiste ter wereld. Ongerepte natuur, pure schoonheid en vriendelijke locals maken van Wakatobi een aangename plek om te vertoeven. Express Air vliegt rechtstreeks vanuit Jakarta naar Bau-Bau, Wakatobi.

Enkele verblijftips: The Patuno Resort, Nita Sari, Gajah Mada 2, Jelly dan Setiana, Lamongan.

Toraja (Zuid-Sulawesi)

Cultuurliefhebbers reizen af naar het voormalige Celebes, Zuid-Sulawesi. In het land van de Toraja vereren ze de voorouders op een wel heel bijzondere manier; waterfbuffels en varkens worden op feestelijke wijze geofferd om vervolgens de overledenen boven de grond te begraven in grotten. Eens paar jaar worden de overledenen dan teruggehaald om de eigen verjaardag te vieren. Opmerkelijk feitje: in Toraja zijn Nederlandse invloeden tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar. Toraja is eenvoudig te bereiken via Makassar.

Enkele verblijftips: Toraja Heritage Hotel, Toraja Prince Hotel, Misiliana Toraja Hotel, The Indra Toraja Hotel.

Sanur (Bali)

Sanur blijft een absolute trekpleister voor Nederlandse toeristen. De Balinese sfeer is uniek en het gemoedelijke Sanur is een ideaal vakantieoord voor mensen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en cultuur. Vanuit Sanur kun je eenvoudig het eiland verkennen. Een must visit vanuit Sanur is het spirituele Ubud en een must do is het beklimmen van de vulkaan Agung.

Enkele verblijftips: Kesumasari Guest House, Prima Cottage, Ratna Beach Hotel, Ananda Beach Hotel, Baruna Hotel, Arimbi villa sanur, The gangsa Private Villa by Kayumanis, Mahagiri Villas Sanur.

Nationale Park Komodo (Oost-Nusa Tenggara)

Misschien wel het meest bekende Nationale Park van Indonesië is het Nationale Park Komodo. Hier vind je de inmiddels wereldberoemde komodovaraan. Een hagedis van drie meter lang, waarvan het ontstaan pas is ontdekt in 1910. ‘s Werelds grootste hagedis geniet hier bescherming en is er te bewonderen in zijn natuurlijke habitat. Komodo is eenvoudig per boot of vliegtuig vanuit Bali te bereiken. Enkele verblijftips: The Bintang Flores Hotel, World Club, Newa Sumba Resort.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Indonesië met Skyscanner

Comments are closed.