Rode brulaap geboren

In Apenheul is een rode brulaap geboren. Alles lijkt goed met moeder en kind. De apenbaby heeft al net zo’n mooie rode vacht als pa en ma. Deze soort is sinds het voorjaar 2012 in het dierenpark te zien. De brulapen leven er rond het Apenboompad samen met enkele andere loslopende apen.
apenheul-rode-brulaap

Brulaap van dichtbij

In Apenheul leeft een clubje van drie rode brulapen. Vorig jaar zijn ze vanuit een andere dierentuin naar het Apeldoornse dierenpark verhuisd. Hier klauteren ze los door de bomen en tussen het publiek. Dat waren ze niet gewend. Het was dus wel even spannend hoe deze dieren op zoveel vrijheid, op de anderen apen en op de bezoekers zouden reageren. Gelukkig zijn de brulapen erg relaxed en rustig. Als het park 25 maart weer opent voor bezoekers, kan men de kleine ongetwijfeld van dichtbij zien. De bezoekers lopen immers door het bosgebied van deze relatief grote, rode apen.


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.