Voorjaarsvibes beginnen in Den Haag

In Den Haag wordt het voorjaar volop gevierd. Aan zee openen trendy strandtenten hun deuren, in de historische binnenstad nodigen verscholen binnentuinen uit voor een lunch in de prille voorjaarszon. Politici bewegen zich weer voorzichtig richting het gezellige Plein. Zelfs de oude Hollandse meesters of moderne Mondriaans in de musea zien er dit jaargetijde beter uit. Nederland wacht met smart op haar eerste rokjesdag. Maar Den Haag nodigt je nu alvast uit.
shopping female in the city centre of The Hague

Cultuur versus strand

Voor cultuur van niveau in een historische binnenstad, gecombineerd met loungen aan zee kom je naar de hofstad. Vermeer hangt er naast Mondriaan, Huygens komt tot leven in de Grote Kerk, en één van de mooiste en grootste Delfts Blauw collecties vind je dit voorjaar in het Gemeentemuseum. Na een cultureel bezoek is het tijd voor een goede versnapering en in welke stad in Nederland vind je die aan zee, in de achtertuin?

persbericht copy/past

Bubbels aan het water

Den Haag heeft maar liefst 11 kilometer breed strand te bieden. Vol met hippe, chique of juist alternatieve beachclubs. Achteroverleunend met uitzicht op zee en jazz op de achtergrond, smaakt hier een glas bubbels het beste. Een nieuwe en brede boulevard met beelden van Tom Otterness uit New York is een perfecte plek om te flaneren. Liever geen strand? Wandel dan langs de haven en strijk neer bij een van de vele exquise visrestaurants.

Veelzijdige winkelstad

Een biologische markt, antiek & curiosamarkt, gekke designerboetieks, galeries of grote modeketens, Den Haag heeft het meest veelzijdige winkelaanbod van Nederland. Het hart van de binnenstad is autoluw en daarmee ideaal voor winkelend publiek. Winkels in de binnenstad zijn bovendien zeven dagen in de week geopend. Kijk voor persoonlijke tips van fervente shoppers op www.denhaagshopping.nl.

Den Haag

Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo een. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters, winkels en vorstelijke paleizen met boeiende geschiedenis. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars én Hagenezen. In de stad bloeit cultuur en dans in en buiten de theaters en zijn de winkels 7 dagen per week geopend voor een onvergetelijke shopervaring. En met de eerste voorjaarszon, lonken het 70 (!) meter diepe strand, de loungebanken van de paviljoens en de sportieve prestaties van surfdudes en zeilers. Welkom in Den Haag.

Om het voorjaar echt te beleven nodigt Den Haag uit tot een bezoek. Voor het combineren van hoogstaande cultuur in historische setting en het meest veelzijdige winkelaanbod van Nederland en een bezoek aan het strand, moet je in Den Haag zijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag

 

Reviews lezen over Den Haag

Meer informatie over en Den Haag vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Haag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Haag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.