Cowboy dorp in Kroatië

In de Kroatische gemeente Vrsi, twintig kilometer van de toeristische trekpleister Zadar, is een waar cowboy dorp gecreëerd: Buffalo Bill City. Buffalo Bill City is het eerste ‘Wild West’ dorp in Kroatië en garandeert plezier voor jong en oud, families en cowboy fans.

In de Kroatische gemeente Vrsi, twintig kilometer van de toeristische trekpleister Zadar, is een waar cowboy dorp gecreëerd

In de Kroatische gemeente Vrsi, twintig kilometer van de toeristische trekpleister Zadar, is een waar cowboy dorp gecreëerd

Leven als een cowboy

Buffalo Bill City is ontworpen in de stijl van de voormalige cowboy dorpen die te zien zijn in de bekende Amerikaanse Western films. Het dorp biedt alles wat de oude cowboy dorpen in het Wilde Westen boden. Bezoekers gaan terug in de tijd en zijn cowboy voor een dag. Van een drankje drinken in de oude Saloon en een paardentocht maken tot een bezoek brengen aan de Sheriff die graag de oude gevangenis laat zien; er is voor ieder wat wils. Bijzonder is het Coca Cola museum met duizenden oude voorwerpen, zoals een originele Coca Cola koelkast uit 1956, oude reclameborden, Coca Cola autootjes en lampen.

Voor ieder wat wils

In Buffalo Bill City is voor zowel jong als oud veel te beleven. Kinderen kunnen leren gooien met lasso’s en hoefijzers en op de foto als echte gevangenen. Voor een adrenaline kick kunnen bezoekers terecht op het kart parcours net buiten het dorp. Elke zondag is er een Western show te zien waar cowboys hun kunsten aan de bezoekers vertonen, onderleiding van live bands. Een dag in Buffalo Bill City kan worden afgesloten met een maaltijd in het steakrestaurant.

Ontstaan uit fascinatie

Cowboy fan Ivanica Bukva heeft het dorp in Kroatië samen met haar partner Antonio Iapichino gecreëerd uit fascinatie voor de ‘Wild West’ films en het avontuurlijke leven van de cowboys met hun paarden. De omgeving en de natuur in de gemeente Vrsi spreken tot de verbeelding en passen precies in het plaatje van het oude Amerikaanse Wilde Westen. De aanwezigheid van acteurs in oude cowboy kledij maken het plaatje compleet en dragen bij aan een unieke belevenis.

Buffalo Bill City is in de zomermaanden elke dag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. In de herfst- en wintermaanden is het dorp alleen op zon- en feestdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is €2.50 en voor kinderen tot 12 jaar €1.30.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kroatië

 

Reviews lezen over Kroatië

Meer informatie over Kroatië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kroatië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kroatië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.