Nieuwe attracties Futuroscope nemen bezoeker mee op wereldreis

Futuroscope introduceert in 2013 nieuwe en vernieuwde attracties. Zo kunnen bezoekers dansen met robots op de beats van DJ Martin Solveig. Daarnaast gaat ‘Born to be Wild’ in première, een indrukwekkende film op Imax® (900 m2), waarbij twee wetenschappers worden gevolgd die zich inzetten voor olifanten en orang-oetans. Ook surflegende Kelly Slater verschijnt op het witte doek. Tot slot is het avondspektakel op het water geheel vernieuwd. Met ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar is Futuroscope het tweede grootste attractiepark van Frankrijk.
Danse avec les Robots
Een DJ in Futuroscope? Absoluut. Vanaf februari kun je dansen met gigantische robots op de beats van DJ Martin Solveig (o.a. bekend van het nummer ‘Hello’ met Bob Sinclar). Voor de hits van Solveig hebben de robots steeds een drietal choreografieën ‘ingestudeerd’. Afhankelijk van je keuze (niveau 1, 2, 3) swing je al zittende in de robotarm rustig, fanatiek of keihard mee met de muziek.

Born to be Wild

Deze 40 minuten durende documentaire neemt je mee naar de jungle in Borneo en de steppe in Kenia, waar twee vrouwelijke wetenschappers worden gevolgd. Vol passie en toewijding zetten zij zich in voor jonge orang-oetans en olifanten wezen, in de hoop dat zij ooit sterk genoeg zijn om terug te keren naar de wildernis. De vertoning op een Imax® van 900 m², maakt deze documentaire extra aangrijpend.

De ultieme golf

In le Kinémax neemt surflegende Kelly Slater de bezoeker mee naar Tahiti. In de 3D film Tahiti Extrême, afgespeeld op een scherm ter grootte van twee tennisvelden, staat de wereld van het surfen centraal. Niet alleen de sport, maar ook het natuurfenomeen zelf komt aan bod. Ook wordt er een tocht naar de zeebodem van Frans-Polynesië gemaakt en komen de bezoekers alles te weten over de geschiedenis van Tahiti.

Daarnaast is de spectaculaire avondshow met licht- en geluidseffecten totaal vernieuwd. De show, Lady Ô genaamd, vertelt het verhaal van twee tweelingzussen die na lange tijd gescheiden te zijn, worden herenigd.

Beste attractie ter wereld

In 2012 jaar is de attractie Arthur l’aventure 4D verkozen tot beste attractie ter wereld door de prestigieuze Themed Entertainment Association (THEA). Deze attractie, die gedeeltelijk is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Jora Vision, is gebaseerd op de Arthur en de Minimoys trilogie van de Franse filmregisseur Luc Besson. Vanuit de wachtruimte (gemaakt door Jora Vision) worden bezoekers naar de 4D attractie geleid, waar zij een spannend avontuur beleven op de rug van een lieveheersbeestje. Hier worden bezoekers verrast door speciale effecten en voelen ze draden van spinnenwebben, worden ze gelikt door de natte tong van een kikker en achtervolgd door bijen.

Uitzonderlijk aan Futuroscope is dat om de twee jaar 50% van de attracties wordt vervangen of vernieuwd.

Consumenten vinden meer informatie over Futuroscope en de regio Poitou-Charentes en Gastronomades op www.futuroscope.fr en www.franse-atlantische-kust.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nord pas de Calais

 

Reviews lezen over Futuroscope

Meer informatie over Futuroscope vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Futuroscope. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Futuroscope

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.