Den Haag nodigt uit in december!

Betoverende etalages, een kerststal met zandsculpturen, schaatsen aan zee of de winterkermis Carnivale. Dit is slechts een greep uit tal van activiteiten om de winter in Den Haag te beleven. De stad nodigt uit tot een bezoek in de decembermaand.

Tinkerbel slaat toe

De betovering heeft toegeslagen, Den Haag is in december in de ban van Tinkerbel. Tijdens het winterevenement TINK zijn vanaf 8 december meer dan vijftig etalages omgetoverd door kunstenaars en creatieven tot de meest betoverende expositieruimtes. In het weekend van 15 en 16 december is er bovendien een heuse winterparade in de binnenstad (tijdens TINK XL) met muziek, theater en leuke acties. Volg de speciale route door de stad en laat je simpelweg betoveren tijdens het kerstshoppen.


Festival Carnivale

Voor ware magie en verwondering tijdens de kerstvakantie moet je met vrienden of je gezin naar het Huygenspark. Een winterse kermis van weleer met vertier uit alle windstreken. Carnivale brengt zo goed als uitgestorven acts en attracties bij elkaar. De vrouw zonder hoofd, de vuurvreter, een vlooiencircus, dwergen steltlopers, de Kop van Jut, een ouderwetse zweefmolen of Dr. Pickens electrisch kabinet, en dit alles in een sfeer van duizenden lichtjes, mooie tentjes en vuurkorven.

Kerststal met zandsculpturen

Den Haag heeft een primeur! Voor het eerst in Nederland is een duurzame kerststal van zandsculpturen te bewonderen. De kerststal staat tot 6 januari in hartje historisch centrum, aan het statige Lange Voorhout. Tot 12 december geven verschillende kunstenaars van de World Sand Sculpting Academy (WSSA) de kerstfiguren vorm. Ze gebruiken hiervoor speciaal zand dat bijdraagt aan het verminderen van het broeikaseffect. Op het Lange Voorhout staat deze periode ook traditiegetrouw een grote kerstboom.

Schaatsen aan zee

Natuurlijk ontbreekt ook een ijsbaan niet in deze gezellige periode van het jaar. Toch doen we het in Den Haag net even anders, hier kun je schaatsen aan zee. Op het plein voor het majestueuze Kurhaus kan met het hele gezin geschaatst worden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, zeven dagen in de week, acht weken lang. Terwijl het kroost ware kunsten vertoont, neem je zelf plaats op één van de verwarmde terrassen eromheen voor een glas Gluhwein of warme chocomel.

Romantisch op het water

Op zoek naar een beetje romantiek? Zoek dan de Haagse grachten op en bekijk de sfeervol verlichte stad vanaf een bootje. Een schipper vertelt mooie winter- en kerstverhalen tijdens de vaart en er is muziek aan boord. De tocht duurt anderhalf uur en halverwege is er tijd voor verse erwtensoep.

Glazen Kas

Op de Grote Markt komt vanaf zaterdag 8 december een Glazen Kas te staan. Dit wordt hét centrale middelpunt van het plein, waarin allerlei uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er verschillende markten zoals een X-mas market, kan er op zaterdagen gedanst worden tijdens een Silent Disco en kun je genieten van een brunch of high wine.

Om de winter echt te beleven nodigt Den Haag uit tot een bezoek in de decembermaand. Voor gezellig kerstshoppen in de stad met het veelzijdigste winkelaanbod van Nederland of een bezoek met gezin of vrienden aan typische kerst/winterevenementen moet je in Den Haag zijn.

Den Haag

Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo een. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters, winkels en vorstelijke paleizen met boeiende geschiedenis. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars én Hagenezen. In de stad bloeit cultuur en dans in en buiten de theaters en zijn de winkels 7 dagen per week geopend voor een onvergetelijke shopervaring. Welkom in Den Haag.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Den Haag

 

Reviews lezen over Den Haag

Meer informatie over Den Haag vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Den Haag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Den Haag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.