Kerstmis, op vakantie of thuisblijven?

Er is onderzoek gedaan naar de vakantiedrang van Nederlanders met de kerst. Vieren mensen kerst in eigen land of gaan ze liever naar een tropisch oord? Het blijkt dat bijna een kwart van de ondervraagden liever weggaat.

Kerstmis Nederland

Bijna een kwart van de ondervraagden ontwijkt familiegelegenheden en gaat weg met de kerst


De kerst staat weer voor de deur. Voor veel mensen betekent dit een sfeervolle periode in het teken van familie en overvloedig eten, maar 23% van de ondervraagden ervaart het als een verplichting om de kerstdagen met (schoon)familie te moeten doorbrengen en zeggen dat ze het liefst het land zouden ontvluchten. Ondanks deze groep zijn de Nederlanders nog redelijk traditioneel, want over het algemeen wil 41% van de Europeanen liever weg met de kerstdagen. In Nederland geeft 77% van de ondervraagden juist aan het liefst thuis te zijn met de kerstdagen. Alleen de Engelsen zijn honkvaster met kerst: daar blijft 80% het liefst in eigen land.


De 23% die het niet ziet zitten om de feestdagen in Nederland door te brengen, gaat daarom haastig op zoek naar een alternatief. Een warmer alternatief wel te verstaan, want op de website van Skyscanner wordt er voor de periode 19 t/m 25 december het meest gezocht naar vliegtickets Bangkok. Op de tweede plek staat Londen waar de Nederlander van de Engelse kerstsfeer kan genieten en op drie staat de Griekse hoofdstad Athene. Op 22 december zal het waarschijnlijk een drukke dag worden op de vliegvelden, want Skyscanner constateert meer zoekopdrachten voor vluchten op deze dag dan op welke andere dag dan ook in het jaar.

Een opvallende en vooral erg verschillende top drie, maar voor degenen die er tussenuit willen knijpen met de kerst en nog geen idee hebben waarheen kunnen inspiratie opdoen op www.skyscanner.nl. Skyscanner zoekt niet alleen op bestemming, maar ook op ‘overal’ zodat op prijs kan worden geselecteerd. Voor ieder wat wils om een fantastische kerst te beleven.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.