Wijnroute in Oregon

Naast de bekende biologische bieren staat Oregon ook bekend om haar bijzondere wijnen. Vakantiegangers die nu naar Oregon vertrekken kunnen deelnemen aan de jaarlijkse wine trail waar ze kunnen genieten van heerlijke beroemde wijnen tijdens verschillende wijnproeverijen.

Wijnen in Oregon

Oregon staat naast de befaamde bieren ook bekend om haar bijzondere wijnen

Wine Trail

De wine trail vindt plaats tijdens het Thanksgiving weekend van 23 tot en met 25 november 2012. Langs deze wijnroute bevinden zich diverse restaurants die speciaal voor deze gelegenheid alle wijnen uit de kast halen. Daarnaast kan men genieten van lekker eten en spectaculaire live optredens. Tijdens dit weekend houden verschillende wijnproeverijen open huis. Bij een bezoek aan wijnproeverij Monitore Estate kan men bijvoorbeeld vijf wijnen proeven voor slechts vijf dollar.

Wijn en chocola, mmm..

McMinville is een stad in Oregon die bekend staat vanwege de lokale wijnen. In de Main Street bevinden zich diverse restaurants, winkels en wijnbars. Zoals de wijnbar van bekende producent R. Stuart met zijn geliefde wijn ‘Rose D’or’. Een andere voorbeeld van een bekende wijnbar is ‘Twelve Wines’. Deze stelt altijd vier wijnen beschikbaar om te proeven. Bovendien delen ze de rest van het pand met chocoladeatelier Honest Chocolates zodat men tijdens het wijnproeven kan zien hoe chocoladetruffels bereidt worden.

Wijngebieden

In Oregon zijn drie gebieden die voornamelijk zorgen voor de wijnproductie: Willamette valley, Southern Oregon en Columbia Gorge AVA. Elk staat bekend om een andere wijn. Zo staat Willamette Valley bekend om haar Pinot Noir. Bij een bezoek aan Oregon mag een bezoek aan één van deze wijngebieden niet ontbreken.

Over Oregon

Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte Pacific kustlijn, dynamische stadscentra, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdooractiviteiten en Wild West avonturen. Tevens is Oregon pionier op het gebied van duurzaam toerisme. De directe vlucht vanaf Amsterdam (Delta/KLM) naar Portland maakt Oregon goed toegankelijk voor de Europese reiziger.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oregon

 

Reviews lezen over Oregon

Meer informatie over Oregon vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oregon. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oregon

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.