Apenheul heel succesvol

Het jaar 2012 was een succesvol jaar voor de Apeldoornse Apenheul. Het dierenpark heeft in de afgelopen tien jaar niet eerder zoveel bezoekers ontvangen. Maar liefst 487.000 mensen kwamen naar Apenheul om te genieten van de apen en andere leuke dieren. Een groei van 9% ten opzichte van 2011 en maar liefst 43% ten opzichte van 2010! Ook de zakelijke ontvangsten kenden een hele mooie groei.

Apenheul 2012

Jaar 2012 was zeer geslaagd voor de Apenheul, er zijn lang niet zoveel bezoekers geweest


De koerswijziging die onder het motto “Herken jezelf” drie jaar geleden werd ingezet, werpt duidelijk zijn vruchten af. De flinke groei heeft Apenheul onder meer te danken aan de positieve beleving en reacties van bezoekers. Deze mond-tot-mondreclame verspreidde zich door heel Nederland. Bovendien was Apenheul goed zichtbaar op tv, op diverse buitenreclame en in de media.

Media-aandacht

In het voorjaar was de apensoap van Apenheul dagelijks te zien in het tv-programma ‘Drukte in de Dierentuin’. Het trieste bericht van het overlijden van ‘Koning’ Karl, de oudste orang-oetanman van Europa, bereikte ook het nieuws. En in de zomer kreeg het dierenpark in Apeldoorn veel media-aandacht door het vestigen van een officieel wereldrecord in het Guinness Book of Records. Ter ere van de 1ste verjaardag van de vier gorilla-ukkies organiseerde het dierenpark het Grootste Verjaardagsfeest ooit.

Tevreden bezoekers

Dat bezoekers erg tevreden zijn blijkt uit de reviews die achtergelaten worden op apenheul.nl. Daarnaast ontving het dierenpark maar liefst drie keer de tweede prijs in de dierenparkverkiezing Zoo Awards, waaronder een stijging van 5 plaatsen voor ‘Beste Dierentuin’. In het eigen klantonderzoek kreeg Apenheul gemiddeld een 8,3; 0,3 punt hoger dan in 2011.

Omzet per bezoeker blijft iets achter

Hoewel de bezoekersaantallen gestegen zijn, is de omzet per bezoeker wel iets afgenomen. In tijden van economische crisis gaan mensen vaker op zoek naar acties en vrijkaarten. Apenheul heeft niet meer acties gehouden dan in 2011, maar er zijn wel meer mensen per actie het dierenpark binnen gekomen. Zij gaven ook iets minder uit in de Apenheul souvenirshop.

Op naar 2013

Apenheul streeft ernaar het park nog mooier en aantrekkelijker te maken. Zo zal deze winter groot onderhoud worden gepleegd en worden nieuwe projecten opgestart. Vanaf 25 maart 2013 is het dierenpark weer geopend voor het publiek. Voor liefhebbers is de seizoenkaart 2013 tijdelijk voor maar € 25,- p.p. aan te schaffen via de webwinkel van Apenheul.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.