Slapen in een sneeuwiglo in Zweden

Slapen in een sneeuwiglo is een geweldige ervaring. Slapen op een bed van ijs, bedekt met rendierhuiden in een comfortabele thermoslaapzak. Een nostalgische en onvergetelijke nacht in een sneeuwiglo kun je deze winter doormaken op het Runnmeer in Midden-Zweden. Je hoeft niet bang te zijn voor een ijskoude nacht, want sneeuw isoleert en je eigen lichaamswarmte fungeert als warmtebron. Dus na een echt Zweeds saunabezoek met een plons in een ijswak, kruip je in je iglo voor een onvergetelijke nacht.

Slapen in een sneeuwiglo

Slapen in een sneeuwiglo is een arctische, avontuurlijke ervaring

Nostalgische ervaring

De consumptiemaatschappij, de social media, het 24-uur per dag bereikbaar zijn heeft zo zijn voordelen, maar velen beginnen te verlangen naar back to basic, de romantiek van vroeger en het een zijn met de natuur.

aldus initiatiefnemer Niclas Granér van het Active Stay Hotel in het Zweedse Borlänge.

Deze winter biedt hij voor het eerst het slapen in een sneeuwiglo aan. Schaatsen op het Runnmeer, een goede Zweedse maaltijd bereid op open vuur, genieten van een prachtige sterrenhemel en misschien wel het noorderlicht maken dit tot een nostalgische ervaring.

Zelf de iglo bouwen

De iglo’s zijn er in verschillende maten, van vier tot negen vierkante meter. Gasten kunnen kiezen uit een overnachting in een iglo die al klaar is of ze kunnen ‘m zelf bouwen. Dit duurt een paar uur, afhankelijk van hoe groot de iglo moet worden. Verwacht wordt dat vanaf half december begonnen kan worden met de bouw van de iglo’s.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zweden

 

Reviews lezen over Zweden

Meer informatie over Zweden vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zweden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zweden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.